Diviem latviešu basketbolistiem konstatētas pozitīvas dopinga analīzes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas basketbolistam Kristeram Zeidakam, kurš pārstāv Igaunijas komandu Raplas «Tyco», dopinga analīzēs konstatēti anaboliskie steroīdi, vēsta «delfi.ee».

(Papildināts ar jaunāko informāciju).

Novembra vidū Zeidaks «Tyco» vienības galvenajam trenerim Aivaram Kūsmā atzinās marihuānas lietošanā, taču tagad viņa organismā uzietas anabolisko steroīdu pēdas. Līgumattiecības «Tyco» vienība ar Zeidaku jau ir pārtraukusi.

«Šķiet, ka jaunais spēlētājs apzinās lietas nopietnību un ir gatavs uzņemties atbildību, kādēļ esam nolēmuši kopīgi paziņot par to,» toreiz sacīja Kūsmā.

Raplas komandā Zeidaks spēlēja pusotru mēnesi, kura laikā kļuva par vienu no komandas līderiem. Zeidaku oktobrī atzina par vērtīgāko spēlētāju Baltijas basketbola līgā (BBL).

24 gadus vecais Zeidaks analīžu rezultātus nenoliedza un izteicis nožēlu par notikušo.

«Ceru, ka Igaunijas un Latvijas Basketbola savienības man reiz spēs piedot.»

Tikmēr «postimees.ee.» vēsta, ka pozitīvas dopinga analīzes konstatētas arī Latvijas basketbolistam Robertam Stumbrim, kurš pārstāv Igaunijas čempionāta vienību Rakveres «Tarvas».

«Tarvas» treneris Andress Sobers paziņojis, ka līgumsaistības ar Stumbri ir pārtrauktas un basketbolists jau devies mājās.

Stumbris izteicis nožēlu par savu rīcību un solījis izdarīt secinājumus, turpmāk lietas dzīvē uztvert nopietnāk. Viņš atvainojies klubam un to līdzjutējiem.

8. novembrī analīzes ņemtas arī diviem Igaunijas basketbolistiem, taču tās uzrādījušas negatīvus rezultātus.

2013.gadā 21 gadu vecais Stumbris kopā ar U-20 izlasi izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Jāatzīmē, ka Zeidakam un Stumbrim draud divu gadu gadu diskvalifikācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu