Bagatskis: Labi padarīta darba sajūta būs pēc Rio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Lai arī Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram bija veiksmīga izloze, nacionālās komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis ir piesardzīgs, sakot, ka basketbolu prot spēlēt visur. LTV «Sporta studijai» viņš norādīja, ka viss būs pašu rokās, atkarīgs no tā, kā komanda būs sagatavojusies, noskaņojusies.

«Lai runā, ko grib. Man ir pilnīgi vienalga, ko citi runā,» komentējot ielozēto apakšgrupu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas nākamā gada septembrī risināsies Rīgā, sacīja Bagatskis. «Viegli nebūs. Tas ir pavisam noteikti. Varu atkārtot trenera Krauliņa spārnoto frāzi, ka basketbolu prot spēlēt visi.»

Latvijas komanda Eiropas čempionāta D apakšgrupā «Arēnā Rīga» sacentīsies ar Lietuvu, Ukrainu, Čehiju, Beļģiju un Igauniju.

«Mēs varam spēlēt ar jebkuru izlasi. Viss ir atkarīgs no konkrētās dienas, arī no veiksmes faktora, bet primārais ir, kā paši būsim sagatavojušies, kā noskaņojušies. Par to man šobrīd galva nesāp, jo ceru, ka savu skatītāju klātbūtnē būs labi,» skaidro Latvijas valstsvienības galvenais stratēģis.

Izlases kandidātu loku treneris apzinās martā. Sezonas laikā viņš rūpīgi seko līdzi potenciālajiem kandidātiem, ir lietas kursā. «Jebkurā gadījumā spēlētājiem tagad primārais ir darbs klubos - uzlabot savu sniegumu un koncentrēties, lai varētu izdarīt visu, ko komanda no viņiem gaida. Izlase būs pēc tam. Bet, protams, mēs sekojam līdzi.»

Bagatskim ir skaidrs, ar ko aizvadīs un kad notiks pārbaudes spēles gatavošanās ciklā, bet komandas viņš neatklāja.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase uzvarēja visās sešās spēlēs un EČ finālturnīra izlozē tika iekļauta 3. grozā.

«Mums tagad ir pievērsta liela uzmanība,» viņš sacīja.

«Ir gandarījums, ka esam spējuši atvest čempionātu uz Rīgu. Viens no iemesliem, kāpēc tas notiks Rīgā, ir mūsu 6-0 (EČ kvalifikācijas uzvarēto, zaudēto spēļu skaits). Labi padarīta darba sajūta būs pēc Rio olimpiskajām spēlēm,» teica Bagatskis. «Jūs saprotat ko es domāju.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu