«Jūrmala»/«Fēnikss» sagādā zaudējumu arī Freimanim un Igaunijas čempioniem «Kalev»/«Cramo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

dējā laikā teicami spēlējošā Latvijas komanda «Jūrmala»/«Fēnikss» otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 69:63 (13:18, 20:15, 15:13, 21:17) uzvarēja Igaunijas čempionus Tallinas «Kalev»/«Cramo», kuru rindās ar «double-double» izcēlās latvietis Rolands Freimanis.

Jūrmalas klubs, kas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgā (LBL) guvis deviņas uzvaras pēc kārtas, mača gaitā atspēlēja tā ievadā iekrāto desmit punktu deficītu. Sešas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 56:56, tomēr tad viesi «uz nulles» palika vairāk nekā četru minūšu garumā, kamēr «Jūrmala»/«Fēnikss» iekrāja desmit punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā mājiniekiem pārliecinoši izdevās uzvaru nosargāt.

Edgars Jeromanovs uzvarētāju labā guva 16 punktus, bet pie 13 punktiem tika Artūrs Ausējs, kamēr «Jūrmala»/«Fēnikss» tika vien pie sava otrā panākuma turnīrā, kurā šosezon piedzīvo savu debiju.

Freimanis ar 18 gūtiem punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet ar desmit atlēkušajām bumbām bija savas komandas līderis.

Šķēle šim mačam nebija pieteikts.

Abas komandas savā starpā šosezon tikās 15.oktobrī, kad pārliecinošu uzvaru ar 82:51 savā laukumā izcīnīja «Kalev»/«Cramo».

Abas vienības ar teju diametrāli pretējām sekmēm cīnās A apakšgrupā. Sešas uzvaras astoņās spēlēs Tallinas klubam ļauj ieņemt pirmo vietu, kamēr «Jūrmala»/«Fēnikss» ar diviem panākumiem joprojām ir pēdējie, sestie. Jūrmalnieki līdz šim vienīgo panākumu šīs sezonas BBL turnīrā bija izcīnījuši 25.novembrī, pieveicot Somijas klubu Tamperes «Pyrinto».

Freimanis tika nosaukts par BBL novembra vērtīgāko spēlētāju.

Citviet otrdien LBL šosezon nesekmīgi spēlējošā «Valmiera» izbraukumā ar rezultātu 90:73 (17:15, 19:18, 21:18, 33:22) pārspēja Igaunijas vienību Tallinas TLU/«Kalev», sagādājot tai piekto zaudējumu pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā abas komandas spēkojās līdzvērtīgi, nevienai netiekot pie vērā ņemama pārsvara, lai arī lielākoties vadībā atradās viesi. Pēc trešās ceturtdaļas «Valmierai» bija sešu punktu handikaps, bet ceturtajā ceturtdaļā komandai padevās divi veiksmīgi izrāvieni, kas gādāja par 14 punktu pārsvaru. Iegūto vadību Latvijas pārstāvji pārliecinoši nosargāja.

Kristaps Dārgais valmieriešu labā guva 22 punktus, bet attiecīgi 17 un 14 punktus iekrāja Kārlis Apsītis un amerikānis Džastins Hērts.

Abas komandas savā starpā tikās 28.oktobrī, kad «Valmiera» savā laukumā bija pārāka ar 73:63.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu