Bagatska vadītā debitante «Ņižņij Novgorod» iekļūst ULEB Eirolīgas «Top 16»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētā Krievijas komanda «Ņižņij Novgorod» piektdien sasniedza ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā nākamo posmu jeb «Top 16».

Ņižņij Novgorod", kas šosezon piedzīvo debiju ULEB Eirolīgā, pirmā posma noslēdzošās - desmitās - kārtas mačā savā laukumā ar 78:74 (11:19, 24:23, 19:14, 24:18) apspēlēja citu Krievijas komandu Kazaņas "Unics".

Dueli labāk gan iesāka «Unics» vienība, kas 12.minūtē bija izvirzījusies vadībā jau ar 23:11. Tiesa, mājinieki spēja notikumu gaitu lauzt sev par labu un pamazām tuvoties pretiniekiem. Noslēdzošajā ceturtdaļā «Ņižņij Novgorod» jau izdevās stabili pārņemt vadību, bet 25 sekundes pirms pamatlaika beigām tablo vēstīja 73:67 par labu mājiniekiem, uzvaru novedot līdz galam.

«Ņižņij Novgorod» sastāvā 23 punktus iemeta amerikānis Dižons Tomssons, kamēr 17 pievienoja viņa tautietis Trejs Tompkinss.

Tikmēr «Unics» rindās 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas Kītam Lengfordam.

Kā zināms, Bagatskim «Ņižņij Novgorod» komandā palīdz latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Vietu «Top 16» izdevies izcīnīt arī Lietuvas grandam Kauņas «Žalgiris», kas dramatiskā mačā savā laukumā ar 80:79 (29:18, 20:19, 13:23, 18:19) apspēlēja Itālijas vienību Sasāri «Dinamo».

Lai gan pirmo puslaiku «Žalgiris» komandai izdevās noslēgt ar pieklājīgu 12 punktu pārsvaru (49:37), trešajā ceturksnī viesiem izdevās atspēlēties un iesaistīties atklātā cīņā par uzvaru. Vēl piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Kauņas klubs atradās iedzinējos ar 77:79, taču tad pēdējās sekundēs divus punktus guva Džeimss Andersons, turklāt to viņš panāca ar sodu. Pēcāk izpildītais soda metiens trīs sekundes pirms beigām bija precīzs, kas «Žalgiris» ļāva izcīnīt dramatisku uzvaru un iekļūt turnīra otrajā posmā.

«Žalgiris» labā 26 punktus guva tieši Andersons.

Kauņas klubu pārstāv talantīgais latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš jau ilgstoši atkopjas no smagas ceļgala traumas, turklāt pārcietis arī atkārtotu operāciju, kuras dēļ šosezon laukumā nedosies.

«Ņižņij Novgorod» un «Žalgiris» ar piecām uzvarām desmit spēlēs nodrošināja vietu A apakšgrupas četriniekā un iekļūšanu otrajā posmā. Tikmēr pašā pēdējā kārtā no kārotā četrinieka nācās izkrist «Unics» vienībai. Savukārt šīs apakšgrupas pirmās divas vietas ieņēma Spānijas klubs Madrides «Real» un Stambulas «Anadolu Efes» no Turcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu