Freimaņa izcilais sniegums apbēdina «VEF Rīga» basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis sestdien VTB Vienotās līgas mačā guva 32 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, palīdzot Igaunijas čempioniem Tallinas «Kalev», ko pārstāv arī latvietis Armands Šķēle, savā laukumā ar 88:85 (25:16, 10:30, 23:22, 30:17) spraigā duelī pieveikt Latvijas vicečempionus «VEF Rīga».

«VEF Rīga» sastāvā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeralds Robinsons, bet 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Bamba Fals. Savukārt pa deviņiem punktiem guva rīdzinieku jaunpienācējs Robs Lauerijs un Jānis Timma.

Tikmēr «Kalev» sastāvā 32 punktus iemeta Freimanis, bet 22 pievienoja amerikānis Eidžejs Singlers.

Kārtējo reizi šosezon «VEF Rīga» maču iesāka neveiksmīgi, pirmās ceturtdaļas laikā nonākot iedzinējos ar 12:23, bet pēc tam Latvijas komandai izdevās līdzsvarot cīņu un pirmo ceturksni noslēgt ar deviņu punktu deficītu (16:25). Savukārt otro ceturtdaļu rīdzinieki ar vairākiem efektīgiem uzbrukumiem iesāka ar 13:0 izrāvienu, kas ļāva jau nonākt vadībā ar 29:25.

Pirmā puslaika izskaņā «VEF Rīga» turpināja cīnīties azartiski, kas pēc Lauerija diviem punktiem nepilnas piecas minūtes pirms lielā pārtraukuma ļāva izvirzīties vadībā ar 37:30. Pēdējās minūtēs rīdzinieki turpināja sekmīgi spēlēt aizsardzībā, turklāt Ronalds Zaķis ar diviem precīziem soda metieniem panāca jau 44:33.

Otrā puslaika sākumā rīdziniekiem izdevās panākt 15 punktu pārsvaru (54:39), taču turpinājumā «Kalev» izdevās pietuvoties, turklāt lielisku spēli demonstrēja Tallinas komandu pārstāvošais Freimanis. Tieši viņš bija galvenais iemesls, kāpēc Igaunijas komandai izdevās lauzt cīņas gaitu un nedaudz vairāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām panākt jau neizšķirtu 73:73. Pusotru minūti līdz beigām tālmetienu grozā raidīja mājinieku basketbolists Singlers, vadībā ar 80:79 izvirzot jau «Kalev» vienību.

Pateicoties precīziem soda metieniem, Tallinas klubs pēdējā minūtē izvirzījās vadībā ar 84:81, bet pēc tam divus soda metienus grozā raidīja Fals. Tiesa, rīdziniekiem tā arī neizdevās sekmīgi izspēlēt savus uzbrukumus, lai varētu kaut izlīdzināt rezultātu, turklāt «Kalev» spēlētāji bija nekļūdīgi no soda metienu līnijas.

Pēc cīņas ar «VEF Rīga» komandu «Kalev» sestdien gaidāma vēl viena spēle, kas profesionālajā basketbolā ir ļoti rets precedents. Jau šovakar plkst.20.15 Tallinas klubs aizvadīs Igaunijas kausa maču Rakverē.

«VEF Rīga» sastāvā debiju šajā cīņā piedzīvoja amerikāņu saspēles vadītājs Robs Lauerijs, jo basketbolists tikai nupat no sava iepriekšējā kluba saņēmis brīvlaišanas vēstuli. Iepriekš viņš trīs rīdzinieku spēles noraudzījās no malas.

«VEF Rīga» un «Kalev» klubi regulāri savā starpā tikušies iepriekšējo sezonu laikā. Tas noticis dažādu turnīru ieskaitē - VTB Vienotajā līgā, Baltijas Basketbola līgā (BBL) un Eiropas kausa izcīņā. Pērn Rīgas un Tallinas komandas divreiz savā starpā spēkojās Eiropas kausā, abās reizes pārākiem esot rīdziniekiem. Samazinoties Eiropas kausa dalībnieku skaitam, «Kalev» šajā sabiedrībā nepalika, tāpēc šosezon Igaunijas vadošais klubs startē VTB Vienotajā līgā, kā arī Igaunijas un BBL turnīros.

«Kalev» komanda ar 11 spēlēs izcīnītiem pieciem panākumiem VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr «VEF Rīga» ar četrām uzvarām 12 mačos atkritusi jau uz 12.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu