Bērziņam 20 punkti un 15 atlēkušās bumbas uzvarētā VTB līgas cīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš svētdien izcēlās ar iespaidīgu «double-double» VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, palīdzot Samāras «Krasnije kriļja» komandai divu Krievijas klubu duelī savā laukumā ar 73:66 (23:17, 19:22, 14:11, 17:16) uzvarēt Volgogradas «Krasnij oktjabr».

Bērziņš laukumā pavadīja 28 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva 20 punktus, raidot grozā trīs no četriem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Latvietis izcīnīja arī 15 atlēkušās bumbas, kas bija pārliecinoši labākais veikums abu komandu rindās, veica trīs rezultatīvas piespēles, saņēma piecas piezīmes un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, kas viņam deva pārliecinoši labāko efektivitātes koeficientu spēlē - 34 punkti.

Pēdējos četros turnīra mačos Bērziņš guvis vidēji 22,7 punktus.

Citā mačā Saratovas «Avtodor» komandas sastāvā svētdien debitēja Rihards Kuksiks, tomēr viņa vienība izbraukumā ar 85:89 (16:23, 25:25, 19:24, 25:17) zaudēja citam Krievijas klubam Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

Kuksiks laukumā pavadīja deviņas minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, raidot grozā vienīgo divpunktu metienu un kļūdoties vienīgajā tālmetienā. Viņa kontā trīs bumbas zem groziem un viena rezultatīva piespēle, kā arī divi efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētāju labā 28 punktus guva amerikānis Entonijs Rendolfs.

Debiju Krievijas komandas Kazaņas «Unics» sastāvā svētdien piedzīvoja Rolands Freimanis, kad ar 73:75 (21:17, 16:16, 16:23, 20:19) savā laukumā tika zaudēts nu jau 15.uzvaras pēc kārtas guvušajam Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Freimanis laukumā pabija četras minūtes un 24 sekundes, kļūdoties vienīgajā tālmetienā un punktus negūstot. Viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un saņēma vienu piezīmi.

Francūzis Nando de Kolo uzvarētāju labā guva 28 punktus.

Zaudējumu svētdien piedzīvoja arī Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas «Kalev»/«Cramo», kas savā laukumā ar 70:94 (23:21, 14:31, 17:21, 16:21) piekāpās Krievijas grandam Maskavas apgabala «Himki» un piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Šķēle nospēlēja 22 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, raidot grozā divus no sešiem divpunktu metieniem. Mērķi nesasniedza viņa vienīgais trīspunktu metiens un abi soda metieni.

Latvietis tika arī pie trim bumbām zem groziem un rezultatīvām piespēlēm, vienas kļūdas, divām piezīmes un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas deva četrus efektivitātes koeficienta punktus.

CSKA ar 16 uzvarām 17 spēlēs ir kopvērtējuma vadošā komanda, bet «Unics» ar deviņiem panākumiem 15 cīņās atrodas sestajā vietā. «Avtodor» ar astoņām uzvarām 17 spēlēs ieņem septīto vietu, «Krasnije kriļja» ar sešiem panākumiem 14 mačos seko divas pozīcijas zemāk, bet «Kalev»/«Cramo» ar piecām uzvarām 16 cīņās atrodas 13.vietā.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu