Ukrainas NBA centrs Lens: Rīgas grupa nav prognozējama

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas centra spēlētājs Alekss Lens, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Fīniksas «Suns», uzskata, ka viņa valsts komanda pēdējā laikā ir strauji progresējusi un Eiropas čempionātā Rīgā tai ir visas iespējas parādīt sevi no labākās puses.

«Ir patīkami redzēt, ko pēdējo gadu laikā paveikusi Ukrainas izlase. Nacionālajai komandai bija labi rezultāti iepriekšējā Eiropas čempionātā,» FIBA mājas lapā citēts Alekss Lens. «Mani tautieši ir parādījuši, ka esam konkurētspējīga komanda.»

21 gadu vecais basketbolists ir pārliecināts, ka Ukrainas basketbolam ir nākotne.

Ukrainas valstsvienība apakšgrupu turnīrā Rīgā tiksies ar Lietuvu, Latviju, Čehiju, Igauniju un Beļģiju.

«Mūsu grupa nav prognozējama, jo ikviena komanda var iekļūt sacensību nākamajā kārtā. Lietuvas izlasei ir vislielākā pieredze, taču nav viegli prognozēt, kas izies cauri grupas fāzei. Zinu pāris spēlētājus no pretinieku komandām, kurās ir daudz talantīgu puišu. Esmu drošs, ka Ukraina paveiks lielisku darbu. Būtu labi, ja Ukraina būtu augstāk par sesto vietu, kā tas bija «EuroBasket 2013».»

216 centimetrus garais Lens šobrīd koncentrējas sniegumam NBA čempionātā, palīdzot Fīniksas «Suns» komandai. Par saviem nākotnes plāniem saistībā ar valstsvienību viņš runā izvairīgi.

«Ir pāragri runāt par izlasi, jo tagad visu uzmanību veltu klubam. Bet es noteikti vēlos spēlēt valstsvienībā un dot savu pienesumu Ukrainas basketbola progresam,» norādīja Lens.

Ukrainas centram šī ir otrā sezona NBA. Šajā viņš vidēji mačā gūst 6,4 punktus, izcīna 6,1 atlēkušo bumbu zem groziem, un bloķē 1,6 pretinieku metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu