Armands Šķēle iedzīvojies meniska savainojumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Latviešu basketbolists Armands Šķēle savainojuma dēļ aptuveni mēnesi nevarēs palīdzēt Igaunijas čempionvienībai Tallinas «Kalev»/«Cramo», informē klubs.

Basketbolists iedzīvojies meniska traumā, bet ceturtdien viņam bija ieplānota operācija. Ja tā notikusi veiksmīgi, Šķēle no ierindas būs izkritis uz aptuveni mēnesi, tomēr precīzu latvieša prombūtnes laiku klubs pašlaik nemin.

Traumu 31 gadu vecais latvietis guva pirmdien iesildīšanās laikā.

Šīs sezonas Baltijas Basketbola līgā (BBL) Šķēle vidēji ik mačā gūst 16,2 punktus un izcīna 4,8 atlēkušās bumbas, bet VTB Vienotajā līgā vidēji iekrājis 7,8 punktus un 3,4 bumbas zem groziem. Igaunijas čempionātā viņš līdz šim guvis vidēji 8,5 punktus.

«Kalev»/«Cramo» bez Šķēles ierindā ceturtdien pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla spēlē savā laukumā ar rezultātu 78:64 (17:16, 18:19, 17:18, 26:11) uzvarēja Panevēžas «Lietkabelis» no Lietuvas.

Amerikānis Frenks Elegars uzvarētāju sastāvā izcēlās ar 12 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām.

Komandu atbildes mačs Panevēžā notiks 4.februārī.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Kā zināms, pēc regulārā čempionāta no Latvijas komandām astotdaļfinālā neiekļuva tikai šo sacensību debitante «Jūrmala»/«Fēnikss».

Latvijas čempioni "Ventspils", kas regulārajā turnīrā nepiedalījās, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēkosies ar Igaunijas komandu Raplas "Tyco", "Liepāja"/"Triobet" tiksies ar citu Latvijas komandu "Jēkabpils", Valmiera" spēkosies ar Somijas klubu Tamperes "Pyrinto", bet "Barons"/LDz tiksies ar Lietuvas klubu Utenas "Juventus".

Astotdaļfināla mači ilgs līdz 12.februārim.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas «Dinamo». Šīs komandas rezultātus BBL vadība vēlāk anulēja.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī Klaipēdas «Neptunas» komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā «Šiauliai» finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu «TonyBet», bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione «Ventspils», kas apstājās ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu