«VEF Rīga» viesos zaudē «Krasnij oktjabr»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu VTB Vienotās basketbola līgas regulārajā turnīrā svētdien piedzīvoja Latvijas vicečempione «VEF Rīga», kas viesos ar rezultātu 69:84 atzina Krievijas kluba Volgogradas «Krasnij oktjabr» pārākumu.

Latvijas kluba labā Džeralds Robinsons guva 18 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, Ronalds Zaķis pretinieku grozā sameta 15, bet Jānis Timma 10 punktus. Uzvarētāju rindās ar 20 punktu guvumu izcēlās Lamonts Hamiltons, bet Rendijs Kalpepers un Donalds Makgrats guva pa 13 punktiem katrs.

Volgogradas komanda jau pirmajā ceturtdaļa ieguva pārsvaru 19:13,. bet pēc puslaika bija vadībā ar 44:27. Pēc pārtraukuma rīdziniekiem izdevās rezultātu samazināt un pietuvoties tuvāk par desmit punktiem, taču spēles beigu daļā neliels pārsvars atkal bija «Krasnij oktjabr» komandai, kura izcīnīja drošu uzvaru.

Abas komandas tikās sezonas sākumā 12. oktobrī «Arēnā Rīga», kad mājinieki zaudēja ar rezultātu 75:76. Šajā mačā tiesneši spēles galotnē kļūdaini fiksēja noteikumu pārkāpumu, kas sekmēja Krievijas komandas uzvaru. Par pieļauto kļūdu VTB līgas Direktorāts uz diviem mēnešiem no amata atstādināja somu tiesnesi Johannesu Sarekoski.

VTB līgas turnīra tabulā «VEF Rīga» ar septiņām uzvarām un desmit zaudējumiem ieņem 8. vietu, savukārt «Krasnij oktjabr» ar sešiem panākumiem un 10 neveiksmēm ierindojas 11. pozīcijā 16 komandu vidū.

Pēc divu apļu izspēles astoņi spēcīgākie klubi iekļūs izslēgšanas mačos.

Nākamo spēli «VEF Rīga» aizvadīs 9. februārī, kad savās mājās uzņems Minskas «Tsmoki» komandu, kura turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu.

VTB Vienotās līgas spēle: Volgogradas «Krasnij Oktjabrj» - «VEF Rīga» 84:69 (19:13, 25:14, 16:22, 24:20)

«Krasnij oktjabr»: Hamiltons 20+5 AB, Makgrats 13+8 RP, Kalpepers 13+5 AB, Komisarovs 10, Katberts 9+5 AB, Treviss 8, Ļihoļitovs 6+5 AB, Zamanskis 5

«VEF Rīga»: Robinsons 18+9 RP, Zaķis 15, Timma 10+5 AB, Loverijs 9, J.Bērziņš 5, Pasečniks 4, Jakovičs 3, Fals 3+5 AB, Mejeris 2+7 AB

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu