Basketbols Latvijā ir sporta veids numur viens, uzskata Blūms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik Latvijā sporta veids numur viens ir basketbols, uzskata Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš šosezon ticis pie iespējas spēlēt Eiropas grandā Atēnu «Panathinaikos».

Pašlaik 32 gads vecais Blūms ir sasniedzis savas karjeras līdz šim augstāko punktu, turklāt tieši pēdējās sezonās viņš ir izkarojis savu vietu arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā - ULEB Eirolīgā. Tajā viņš debitēja teju 30 gadu vecumā, bet tagad tajā aizvada savu trešo sezonu.

«Latvija ir ļoti maza valsts, tāpēc tad, kad biju jauns, man nokļūšana Eirolīgā šķita kā tāls sapnis. Tomēr tos ir iespējams piepildīt. Man tam bija nepieciešami 12 profesionālās karjeras gadi,» intervijā ar Eirolīgas oficiālo mājaslapu internetā pauž Blūms.

«Basketbols Latvijā ir sporta veids numur viens. Tagad ir lielāka interese arī par gados jaunajiem spēlētājiem. Eiropā mūs zina, tāpēc ceru, ka nākotnē latvieši turpinās spēlēt Eirolīgā,» izceļ latvietis, kurš uzskata, ka basketbola attīstību valstī vecina arī brāļu Bertānu, Kristapa Valtera un Jāņa Strēlnieki individuālie panākumi.

Blūms ar «Panathinaikos» pērnajā oktobrī noslēdza līgumu uz diviem mēnešiem pēc sistēmas 1+1, jo komandā bija nepieciešams aizvietotājs savainotajam amerikāņu saspēles vadītājam Demarkusam Nelsonam. Pēcāk latvietis vienošanos pagarināja uz līgumā iekļauto otro mēnesi, bet vēlāk noslēdza vienošanos līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

«Ir bijušas daudzas reizes, kad neesmu juties labi, esmu bijis apslimis vai jutis sāpes. Tomēr tam nav nozīmes. Es nekad neesmu gribējis izlaist treniņus vai spēles. Esmu gājis un centies komandai dot labāko,» daudzu slavēto Blūma centību un darbaspējas komentē latvietis.

Blūms šosezon bijis viens no vadošajiem ULEB Eirolīgas turnīra tālmetienu realizētājiem. Līdz šim viņš 16 spēlēs guvis vidēji 5,6 punktus.

Turnīra otrā posma - «Top 16» sacensību - E apakšgrupā Atēnu klubs ar četrām uzvarām sešās spēlēs pašlaik ieņem trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu