«Barons»/LDz nenotur 24 punktu pārsvaru un dramatiski izstājas no BBL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas komandai «Barons»/LDz ceturtdien neizdevās noturēt Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla pirmajā spēlē iekrāto 24 punktu pārsvaru un tā dramatiskā cīņā izstājās no sacensībām.

Sacensību atbildes spēlē «Barons»/LDz ar 57:84 (13:18, 9:23, 13:13, 23:30) izbraukumā zaudēja Lietuvas komandai Utenas «Juventus», divu spēļu summā zaudējot ar 140:142.

Pēc līdzīgi aizvadītas pirmās ceturtdaļas nākamajā spēles nogrieznī «Juventus» izdevās iegūt 20 punktu pārsvaru. Trešo spēles ceturksni abas komandas aizvadīja līdzīgi, un pirms izšķirošās ceturtdaļas «Juventus» bija vadībā ar 19 punktu pārsvaru, kas ļāva komandai saglabāt labas izredzes uz uzvaru divu spēļu summā. Ceturtdaļfinālists tika noskaidrots dramatiskā mača galotnē, kurā tika izpildīti daudzi soda metieni, bet nedaudz sekmīgāki tomēr bija mājinieki.

«Barons»/LDz rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem un piecām bumbām zem groziem bija ukraiņu leģionārs Pavlo Burenko, bet pa 12 punktiem guva Kaspars Kambala un vēl viens ukrainis Dmitro Gļebovs.

Tikmēr «Juventus» vienībā ar 18 punktiem atzīmējās Arvīds Siksnis.

Vienību savstarpējā duelī pirms nedēļas «Barons»/LDz savus pretiniekus apspēlēja gana pārliecinoši, savu skatītāju priekšā pieveicot viņus ar 82:58. Līdz ar to, lai «Juventus» sasniegtu BBL ceturtdaļfinālu, tai atbildes duelī bija jāspēj atspēlēt 24 punktu deficīts.

Regulārajā turnīrā «Barons»/LDz A apakšgrupā ar četrām uzvarām bija ceturtais, kamēr «Juventus» ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās triumfēja C apakšgrupā.

«Juventus» ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar citu Lietuvas klubu Pasvāles «Pieno žvaigzdes».

Savukārt par pēdējo BBL ceturtdaļfināla dalībnieku ceturtdien kļuva vēl viens Igaunijas klubs TU/«Rock», kas duelī ar Lietuvas vienību «Prienai» atbildes mačā izbraukumā svinēja panākumu ar 73:67 (13:20, 27:14, 12:20, 21:13). Pirms tam pirmajā cīņā Igaunijas komanda uzvarēja ar 100:68 un summā triumfēja ar 173:135.

Ceturtdaļfinālā TU/«Rock» spēkosies ar Latvijas klubu «Liepāja»/«Triobet».

Jau vēstīts, ka trešdien BBL ceturtdaļfinālu sasniedza «Liepāja»/«Triobet», kas divu spēļu summā ar 172:145 apspēlēja citu Latvijas vienību «Jēkabpils». Tikmēr šī turnīra sezonu noslēdza «Valmiera», kas atzina Tamperes «Pyrinto» no Somijas pārākumu.

Iepriekš otrdien BBL ceturtdaļfinālā iekļuva «Ventspils», kuriem tajā būs jātiekas ar «Pyrinto», bet divu Lietuvas komandu duelī pašreizējie čempioni «Šiauliai» spēkosies ar Panevēžas «Lietkabelis».

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas «Dinamo». Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī Klaipēdas «Neptunas» komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā «Šiauliai» finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu «TonyBet», bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione «Ventspils», kas apstājās ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu