Bērziņam teicams sniegums VTB Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Individuāli teicamu spēli VTB Vienotās līgas basketbola turnīra regulārā čempionāta mačā ceturtdien aizvadīja latvietis Kaspars Bērziņš, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Samāras «Krasnije kriļja» no zaudējuma.

«Krasnije kriļja» izbraukumā ar 68:77 (20:12, 24:20, 9:19, 15:26) piekāpās Čehijas spēcīgākajam klubam Niburkas ČEZ.

Sākot otro puslaiku, «Krasnije kriļja» vēl atradās vadībā ar 12 punktu handikapu (44:32), taču otrajā puslaikā to palaida vējā. Otrajā puslaikā viesi kopumā pamanījās gūt tikai 24 punktus, kas cīņas pēdējās minūtēs CEZ komandai ļāva jau justies drošai par savu uzvaru.

Bērziņš šajā cīņā laukumā pavadīja 31 minūti un 49 sekundes, gūstot 17 punktus. Latvietis realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no desmit tālmetieniem.

Tāpat Bērziņa rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena pārtverta bumba, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas «Kalev»/«Cramo», kas savā laukumā ar 79:113 (23:29, 16:31, 31:29, 9:24) atzina spēcīgā Krievijas kluba Maskavas CSKA pārākumu.

Šķēle turpina atlabt no savainojuma, un viņš šai cīņai pieteikts nebija.

Abas komandas turnīra tabulā atrodas līdzās - Tallinas «Kalev»/«Cramo» ar septiņām uzvarām 20 cīņās ieņem devīto vietu, bet Samāras «Krasnije kriļja» ar sešiem panākumiem 17 spēlēs ir divas pozīcijas zemāk.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas. Sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas «PGE Turow». Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības «Doņeck» un Mariupoles «Azovmaš».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu