Pašmāju basketbolisti triumfē «Aldaris» LBL Zvaigžņu spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEFRiga.com

Pašmāju basketbolisti sestdien uzvarēja «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēlē, kas ar 124:113 (26:24, 29:34, 31:28, 38:27) pieveica Leģionāru vienību.

Par cīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Timma, kurš guva 41 punktu, labodams LBL Zvaigžņu spēles rezultativitātes rekordu. Tikmēr 20 punkti un 11 rezultatīvas piespēles Žanim Peineram.

Savukārt Leģionāru sastāvā 28 punktus iemeta Džastins Hērts, bet 21 pievienoja Devins Teilors.

Abas komandas aizvadīja cīņu punktus punktā, taču īpaši neaizrāvās ar ciešu aizsardzību un ļāva pretiniekiem izpausties uzbrukumā. Sākoties noslēdzošajai ceturtdaļai, tablo vēstīja neizšķirtu 86:86. Pēdējā spēles nogrieznī vadību pārņēma LBL izlase, kas pēdējās minūtēs veica atrāvienu un panāca jau 11 punktu starpību (113:102). Leģionāru komanda turpināja spēlēt nesekmīgi, kas latviešu vienībai ļāva triumfēt šajā mačā

Ierasto desmit minūšu vietā Zvaigžņu spēlē katra ceturtdaļa ilga astoņas minūtes.

Savukārt «slam dunk» konkursā jau ceturto reizi triumfēja Kristaps Dārgais no «Valmiera» vienības. Viņš fināla divos mēģinājumos nopelnīja 99 punktus no simts iespējamiem. Otrajā vietā ar 95 punktiem ierindojās priekšsacīkšu uzvarētājs Kārlis Apsītis («Valmiera»), bet trešais ar 77 punktiem bija Rolands Nārķis («Saldus»).

Tikmēr trīspunktu metiena konkursā uzvaru izcīnīja «Barons»/LDz komandu pārstāvošais Ukrainas basketbolists Pablo Burenko, kurš finālā tika pie 18 punktiem. Tikai par viena punkta tiesu viņš apsteidza Māri Gulbi («Ventspils») un Dāvi Geku («Jelgava»). Kā pēdējais - ceturtais - finālā palika «Liepāja»/«Triobet» basketbolists Kristaps Miglinieks, kurš guva vien desmit punktus.

Meistarības konkursā par uzvarētāju tika kronēts Kārlis Večens no «Latvijas Universitātes», kurš distanci ar dažādiem basketbola elementu šķēršļiem veica 22,09 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Burenko, bet trešais bija Dāvis Gūtmanis («Saldus»).

Savukārt treneru sacensības metienos no centra triumfēja «Jūrmala»/«Fēnikss» galvenais treneris Arnis Vecvagars, kurš izšķirošajā duelī par uzvaru pārspēja iepriekšējā gada uzvarētāju Mārtiņu Gulbi no «Jelgavas». Zīmīgi, ka Vecvagars no centra trāpīja divus metienus pēc kārtas.

Jau ceturto reizi pēc kārtas komandu karsējmeiteņu konkursā uzvarēja dejotājas no «Ventspils» kluba.

Ventspils šo maču iepriekš uzņēmusi arī 1998., 2000., 2002., 2004. un 2009.gadā.

Zvaigžņu spēlē LBL komanda un līgā spēlējošo leģionāru izlase sacentās astoto reizi. Līdzšinējās cīņās LBL komanda uzvarējusi četras reizes, bet reizi spēle noslēgusies neizšķirti.

LBL Zvaigžņu spēle pirmo reizi notika 1993.gadā un kopš tā laika risinās katru gadu. Šajā laikā visbiežāk tā rīkota Rīgā (septiņas reizes līdz 2008.gadam), bet pērn tā risinājās Jēkabpilī, kad rezultatīvākajā mačā Zvaigžņu spēles vēsturē ar rezultātu 156:110 uzvarēja LBL komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu