«Barons»/LDz un «Jēkabpils» gūst uzvaras LBL mačos pār pastarīšiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Uzvaras «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja «Barons»/LDz un «Jēkabpils» komanda, kas pieveica abas sacensību pastarītes.

Divkārtējā valsts čempione «Barons»/LDz divu Rīgas komandu mačā ar 67:63 (19:21, 17:12, 16:9, 15:21) izbraukumā uzvarēja «Latvijas Universitātes» (LU) vienību.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un nevienai no komandām neizdevās iegūt lielu pārsvaru. Trešo ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka «Barons»/LDz basketbolisti, kuriem ceturkšņa vidū izdevās iegūt desmit punktu vadību. Ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē «Barons»/LDz pārsvars bija jau 14 punkti un šķita, ka nekas netraucēs komandai izcīnīt uzvaru. Tomēr LU basketbolistiem izdevās deficītu atspēlēt un, uzsākot pēdējo spēles minūti, «Barons»/LDz bija vadībā vien ar 63:61. Noslēdzošajā ceturtdaļas minūtē veiksmīgāka tomēr bija «Barons»/LDz vienība, kura mačā izcīnīja uzvaru ar 67:63.

Rezultatīvākais «Barons»/LD komandā ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija horvāts Mateo Kedžo, 16 punkti Kasparam Kambalam, bet 12 atlēkušās bumbas ukrainim Pavlo Burenko. Savukārt «Latvijas Universitātes» rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Ingars Aizpurs.

Tieši divkārtējie valsts čempioni «Barons»/LDz bija vienīgie, kas pēdējā pāreju nedēļā papildināja savu sastāvu, piesaistot līdzšinējo LU spēlētāju Armandu Ošiņu. Jaunajā komandā Ošiņš savā debijā guva četrus punktus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Šī bija trešā reize šosezon, kad tiekas abas komandas, un «Barons»/LDz ir guvuši trīs ne pārāk pārliecinošas uzvaras.

Tikmēr «Jēkabpils» komanda izbraukumā ar 68:61 (14:11, 13:19, 20:20, 21:11) uzvarēja «Saldus» vienību.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum abas komandas spēlēja līdzīgi, taču divas minūtes pirms nogriežņa beigām «Saldum» izdevās iekrāt deviņu punktu pārsvaru. Tomēr ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē «Jēkabpils» komandai izdevās atspēlēties un iegūt nelielu pārsvaru, kas tika nosargāts līdz pat spēles beigām.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 23 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām bija lietuvietis Dovīds Rediks, bet 19 punkti Rinalda Sirsniņa kontā.

Savukārt «Saldus» vienības rindās rezultatīvākais bija amerikāņu basketbolists Brendons Hasels, kuram 13 punkti, bet 13 bumbas zem groziem izcīnīja Roberts Freimanis.

Kaut sezonas sākumā «Jēkabpils» divreiz pārspēja «Saldus» vienību, abu komandu iepriekšējā mačā Kurzemes vienība revanšējās ar 83:63, gūstot vienu no retajām šīs sezonas uzvarām.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione «Ventspils», kurai ir 12 uzvaras 14 spēlēs, bet tai ar 18 panākumiem 23 mačos seko «Liepāja»/«Triobet», bet tuvu blakus ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās ir «VEF Rīga» komanda. Lai sezonas beigās gūtu otro vietu un izvairītos no tikšanās pusfinālā ar ventspilniekiem, «VEF Rīga» jāuzvar pēdējā spēlē ar «Jūrmala»/«Fēnikss» un jācer, ka «Liepāja»/«Triobet» atlikušajos astoņos mačos negūs vairāk par piecām uzvarām.

«Jūrmala»/«Fēnikss» ar 15 uzvarām 23 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā atrodas «Jēkabpils» ar 14 uzvarām 25 spēlēs, bet «Barons»/LDz basketbolistiem 13 panākumi 24 cīņās.

«Jelgava» ar desmit uzvarām 23 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot «Valmieru», kuras rēķinā ir astoņi panākumi. Tikmēr «Latvijas Universitātes» un «Saldus» rēķinā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca «LMT Basketbola akadēmija», šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu