Brāļu Bertānu duelī pārliecinoši pārāka Daira pārstāvētā «Bilbao Basket»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Teresa Novillo Peláez

Pie pārliecinošas uzvaras Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā svētdien tika aizsarga Daira Bertāna pārstāvētā «Bilbao Basket», kas savā laukumā ar 93:75 (21:22, 19:12, 27:15, 26:26) pieveica Vitorijas «Laboral Kutxa», kur spēlē viņa brālis Dāvis Bertāns.

Dairim Bertānam šajā cīņā padevās arī individuāli veiksmīgāks mačs, jo 26 minūšu un 57 sekunžu laikā viņš guva 13 punktus.

Latviešu aizsargs realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, turklāt realizēja arī visus četrus soda metienus. Tāpat Daira Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes punkti.

Tikmēr Dāvis Bertāns nospēlēja 24 minūtes un 58 sekundes, pretinieku grozā raidot 12 punktus. Latvijas uzbrucējs trāpīja vienu no četriem divpunktu metieniem, divus no desmit tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Dāvja Bertāna kontā arī trīs atlēkušās bumbas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs efektivitātes punkti.

Pārliecinošu zaudējumu svētdien cieta latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā «Sevilla» komanda, kas savu skatītāju priekšā ar 83:96 (13:31, 20:20, 22:26, 28:19) piekāpās Mursijas «Universidad Catolica» vienībai.

Porziņģis šajā cīņā laukumā pavadīja 24 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā guva deviņus punktus. Latvietis realizēja trīs no deviņiem divpunktniekiem un trīs no četriem soda metieniem, taču netrāpīja nevienu no abiem tālmetieniem.

Tāpat Porziņģa rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie sešiem efektivitātes punktiem,

Tikmēr citā duelī zaudējumu piedzīvojusi arī Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» vienība, kas ar 69:86 (21:21, 13:25, 16:26, 19:14) piekāpās Saragosas CAI.

Šmits šajā duelī laukumā pavadīja četras minūtes un 42 sekundes, pie punktiem netiekot. Latvietis netrāpīja vienīgo divpunktu metienu, taču izcīnīja vienu atlēkušos bumbu un izpelnījās vienu piezīmi.

Čempionāta kopvērtējumā «Bilbao Basket» komanda ar 16 uzvarām 22 cīņās ieņem trešo vietu, «Laboral Kutxa» ar 11 uzvarām atrodas astotajā pozīcijā, bet «Sevilla» un «Montakit» vienības izcīnījušas attiecīgi sešas un piecas uzvaras, kas tām dod 15. un 17.vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu