«VEF Rīga» papildina sastāvu ar amerikāņu aizsargu Herisu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Basketbola klubam «VEF Rīga» pievienojies 24 gadus vecais un 1,91 metrus augumā garais amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Sīdžejs Heriss, otrdien paziņoja komanda. Vienošanās ar spēlētāju panākta līdz sezonas beigām.

Heriss ir spēlētājs, kurš var spēlēt gan saspēles vadītāja, gan uzbrūkošā aizsarga pozīcijās, bet viens no lielākajiem šā spēlētāja ieročiem laukumā ir punktu gūšana, tajā skaitā no tālās distances, teikts «VEF Rīga» paziņojumā.

No 2009. līdz 2013.gadam Heriss pārstāvēja Veikforestas Universitātes basketbola komandu. Vislabāk spēlētāja komandai veicās pirmajā gadā, kad Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas spēlēs tā sasniedza otro kārtu.

Individuāli labākā Herisa sezona Veikforestā bija 2011./2012.gadā, kad vidēji spēlē 35 minūtēs viņš guva 16,7 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu.

Pēc universitātes absolvēšanas Heriss piedalījās 2013.gada NBA Vasaras līgā Lasvegasā, kur Denveras «Nuggets» sastāvā piecās spēlēs vidēji 10,6 minūtēs viņš savāca 7,2 punktus un 1,2 rezultatīvas piespēles.

2013./2014.gada sezonā Heriss pievienojās Vācijas Bundeslīgas klubam «Ludwigsburg», kura rindās 38 spēlēs viņam vidēji 21,5 minūtēs 10,3 punkti (trīspunktnieku precizitāte - 42%), 2,2 atlēkušās un 1,5 rezultatīvas piespēles.

Ar «Ludwigsburg» Heriss sasniedza Bundeslīgas izslēgšanas spēles, kur piecu spēļu ilgā sērijā zaudēja Minhenes «Bayern». Šajās spēlēs Herisam vidēji 29,2 minūtēs 13 punkti, 2,6 atlēkušās bumbas un 1,8 rezultatīvas piespēles.

2014.gada janvārī Heriss uzvarēja Bundeslīgas Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu sacensībās.

Šo sezonu Heriss sāka citā Bundeslīgas klubā «Ratiopharm Ulm», kura sastāvā izgāja 19 spēlēs, vidēji 15,5 minūtēs iemetot 4,2 punktus.

«Ratiopharm Ulm» pārsniedzis Bundeslīgas viesspēlētāju limitu, tāpēc Heriss tika atbrīvots, lai viņš varētu turpināt karjeru «VEF Rīga» sastāvā.

Heriss Rīgā ieradīsies trešdien, 4.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu