Jēkabsones-Žogotas komanda izcīna uzvaru pirmajā Eirolīgas 1/4 fināla spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Elio Castoria

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota otrdien guva piecus punktus FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, bet Krievijas komanda Kurskas «Dinamo», kuru trenē latvietis Gundars Vētra, ar rezultātu 75:62 (17:21, 27:15, 13:11, 18:15) savā laukumā uzvarēja spēcīgāko Francijas komandu «Bourges Basket».

Latviete laukumā pavadīja 18 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, raidot grozā vienu no trim izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem, kā arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Tāpat latvietes rēķinā arī viena pārtverta bumba un viena kļūda.

Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 18 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Simona Ogastus.

FIBA Eirolīgas pusfinālā iekļūs komanda, kas triumfēs ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām. Nākamo spēli «Dinamo» aizvadīs Buržā 6.martā, bet, ja sērijā būs nepieciešams trešais mačs, tas norisināsies 11.martā Kurskā.

FIBA Eirolīgas grupu spēlēs «Dinamo» ar desmit uzvarām 12 mačos A apakšgrupas kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu, apsteidzot Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK, kam gan bija tāda pati bilance.

Zīmīgi, ka Jēkabsone-Žogota agrāk ir spēlējusi arī «Bourges Basket» komandā, kas FIBA Eirolīgas regulārajā turnīrā ar deviņiem panākumiem 14 mačos ieņēma ceturto vietu B apakšgrupā.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas šosezon spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalījās 15 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnījās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlēja astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 10. līdz 12.aprīlim.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu