BK «Ventspils» sasniedz BBL pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempionei «Ventspilij» trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes otrajā puslaikā izdevās salauzt Somijas vienības Tamperes «Pyrinto» pretestību, sasniedzot sacensību labāko četrinieku.

Abu komandu atbildes mačā «Ventspils» izbraukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 78:59 (12:17, 11:14, 25:15, 30:13). Tā kā arī pirmajā duelī ar rezultātu 70:64 savā laukumā pārāki bija ventspilnieki, divu spēļu summā viņi tika pie panākuma ar 148:123.

Šajā mačā pirmajā puslaikā «Ventspils» guva vien 23 punktus un pēc 20 minūtēm sērijā jau atradās iedzinējos ar diviem punktiem. Vēl otrā puslaika sākumā «Pyrinto» panāca 33:23, tomēr trešās ceturtdaļas pēdējās sešās minūtēs Somijas klubs guva vien piecus punktus un «Ventspils» jau ieguva vadību ar 48:46.

Ceturtajā ceturtdaļā «Ventspils» pilnībā salauza viesu pretestību, svinot drošu panākumu gan atbildes mačā, gan summā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija amerikānis Hārvijs Grānts, grieķu saspēles vadītājs Niks Giks guva 14 punktus un arī savāca septiņas bumbas zem groziem, bet 11 punktus iemeta Žanis Peiners.

Arī šo maču «Ventspils» aizvadīja bez komandas kapteiņa Akseļa Vairoga un Troja Bārnīsa.

Abas komandas šosezon BBL ietvaros pirms tam nebija tikušās. Pirms diviem gadiem abos mačos pārāki bija «Ventspils», kas izcīnīja uzvaru ar 89:74 un 78:59. Latvijas čempionvienība «Ventspils» ceturtdaļfinālu sasniedza divu spēļu summā, ar rezultātu 175:130 uzvarot Igaunijas komandu Raplas «Tyco». Savukārt «Pyrinto» astotdaļfinālā divu spēļu summā pieveica Latvijas vienību «Valmiera», kurai ar uzvaru atbildes spēlē nepietika, lai sadeldētu 35 punktu deficītu.

Pusfinālā «Ventspils» tiksies ar Igaunijas vienību TU/«Rock», kas otrdien divu spēļu summā vien pagarinājumā pieveica Latvijas komandu «Liepāja»/«Triobet».

Par vēl vienu pusfināla dalībnieci trešdien kļuva pašreizējie čempioni «Šiauliai», kas atbildes mačā starp divām Lietuvas vienībām ar 78:66 (17:16, 9:18, 27:14, 25:18) izbraukumā pieveica Panevēžas «Lietkabelis», summā triumfējot ar 181:147.

«Šiauliai» pretinieki pusfinālā noskaidrosies ceturtdien duelī starp vēl divām Lietuvas komandām - pirmajā mačā Pasvāles «Pieno žvaigzdes» pirmdien ar 76:65 uzveica Utenas «Juventus».

Arī pusfinālā un finālā dueļu uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šā gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas «Dinamo». Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Astotdaļfinālu nepārvarēja Latvijas komandas «Jēkabpils», «Barons»/LDz un «Valmiera», bet «Jūrmala»/«Fēnikss» nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī Klaipēdas «Neptunas» komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu