Kuksikam 13 punkti «Ņižņij Novgorod» zaudējumā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar 13 punktiem ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - «Top 16» sacensību - devītās kārtas mačā ceturtdien izcēlās latvietis Rihards Kuksiks, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Krievijas komandu «Ņižņij Novgorod», ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, no zaudējuma, jo tā ar rezultātu 79:92 (17:18, 17:32, 21:12, 24:30) viesos piekāpās Stambulas «Fenerbahce Ulker» no Turcijas.

Otrās ceturtdaļas vidū mājinieki bija iekrājuši jau 20 punktu pārsvaru, bet «Ņižņij Novgorod» to pamazām sāka deldēt. Lai gan komandai izdevās uzvarēt trešajā spēles ceturksnī, tomēr ceturtajā mačā nogrieznī labāki bija mājinieki, kuri svinēja uzvaru ar 92:79.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija serbs Nemanja Bjelica. Savukārt «Ņižņij Novgorod» rindās ar 22 punktiem un 11 bumbām zem groziem bija Trejs Tompkinss.

Rihards Kuksiks laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 49 sekundēs guva 13 punktus, realizējot abus divus divpunktu metienus un trīs no sešiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie deviņiem efektivitātes punktiem.

Latviešu trenētā komanda ar divām uzvarām deviņās spēlēs patlaban ieņem septīto vietu F grupā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu