Porziņģis: Ceru, ka man būs iespēja spēlēt valstsvienībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Talantīgais latviešu garā gala basketbolists Kristaps Porziņģis cer pārstāvēt Latvijas nacionālo basketbola komandu gaidāmajā 2015. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā. Viņam paredz spožu nākotni, bet par to viņš šobrīd nedomā.

«Vēl nezinu, kas mani gaida nākotnē. Šobrīd koncentrējos sezonai «Sevilla» komandā un, kad pienāks vasara, tad redzēsim, kas notiks,» komentējot 25. jūnijā gaidāmo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftu, sacīja Porziņģis. «Man būs jāapspriežas ar ģimeni, aģentu un jāizdomā, ko darīt pēc iespējas labāk. Tāpat man nedaudz jāatpūšas.»

Porziņģis cer, ka tiks iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā un varēs piedalīties šogad paredzētajā Eiropas čempionātā, kas septembrī risināsies arī Rīgā.

«Ceru, ka man būs iespēja spēlēt nacionālajā komandā,» viņš teica intervijā «FIBA Europe» mājas lapā.

Ar izlases galveno treneri Ainaru Bagatski liepājnieks vēl nav runājis.

«Neesmu vēl īsti domājis par to, bet zinu, ka man pēc sezonas būs nepieciešami treniņi, lai turpinātu progresēt. Tā ir vienīgā lieta, kas šobrīd ir manā prātā saistībā ar plāniem vasarā,» norādīja 19 gadus vecais basketbolists.

Porziņģis pastāstīja, ka Eiropas čempionāts Latvijā būs nozīmīgs notikums un atmosfēra «Arēnā Rīga» būs lieliska.

«Esam vienā grupā ar Lietuvu, un tā vienmēr bijusi sīva sāncensība. Grupā ir arī Igaunija,» sacīja Porziņģis. «Būtu patīkami uzvarēt Lietuvu savā laukumā Eiropas čempionātā. Dažreiz uzvaram mēs, bet biežāk gan viņi (smejas).»

«Domāju, ka tas bija treneris Bagatskis, kurš teica, ka tas būtu sapnis, ja nokļūtu 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs,» saka Porziņģis. «Tas būtu Latvijas mērķis. Zinu, ka to būs grūti sasniegt, bet ceru, ka tas ir iespējams.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu