«Ventspils» gūst mazpārliecinošu uzvaru pirmajā BBL finālspēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā fināla mačā trešdien izcīnīja Latvijas čempionvienība «Ventspils», kas ar 70:68 (19:17, 15:15, 16:17, 20:19) savā laukumā pārspēja Lietuvas klubu «Šiauliai», kas ir pašreizējā turnīra spēcīgākā vienība.

Līdz ar to Latvijas vienība ieguvusi minimālu pārsvaru pirms 1.aprīlī Šauļos gaidāmās atbildes spēles. Sacensībās triumfēs vienība, kas uzvarēs summā.

Spēle pirmajā mača ceturtdaļā ritēja punkts punktā, un lielākais pārsvars, ko kāda no komandām varēja sasniegt, bija trīs punkti, kas izdevās «Šiauliai» vienībai. Tomēr visās trijās šādās situācijās ventspilnieki prata atspēlēties un pirmo ceturksni noslēdza ar divu punktu pārsvaru (19:17).

Otro ceturtdaļu aktīvāk iesāka viesi, tomēr arī šis spēles nogrieznis ritēja, te vienai, te otrai komandai pārņemot vadību, un pirmais spēles puslaiks noslēdzās ar 34:32 «Ventspils» vienības labā.

Trešo ceturtdaļu apņēmīgāk iesāka mājinieki, kuriem ceturkšņa vidū izdevās iekrāt piecu punktu pārsvaru (44:39). Tomēr tad visiem izdevās atspēlēties un ceturtā ceturkšņa otrajā minūtē panākt jau piecu punktu pārsvaru savas komandas labā (55:50). Turpmākajā mača gaitā rezultatīvāki bija ventspilnieki, kuri četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 62:62. Savukārt spēles izskaņā mājinieki svinēja uzvaru ar 70:68.

Rezultatīvākais spēlētājs «Ventspils» kluba rindās bija Hārvijs Grants, kuram 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet 11 punktus guva Kristaps Janičenoks.

Savukārt viesiem ar 14 punktiem izcēlās Gintars Leonavičs un Juļus Juciks.

Kā ziņots, «Ventspils» turnīra pusfinālā divu spēļu summā pārliecinoši ar 150:129 pieveica TU/«Rock» vienību no Igaunijas. Pirmajā komandu tikšanās reizē ventspilnieki savās mājās bija pārāki ar 74:57, bet izbraukumā Latvijas čempioni izcīnīja uzvaru ar 76:72.

Tikmēr «Šiauliai» savās mājās ar 73:69 pārspēja citu Lietuvas klubu Utenas «Juventus», bet izbraukumā nospēlēja neizšķirti 60:60, kas komandai ļāva triumfēt divu spēļu summā ar iznākumu 133:129.

Komandas šajā sezonā BBL ietvaros pirms fināla nebija tikušās. 2013.gadā «Ventspils» apstādināja «Šiauliai» vienību jau ceturtdaļfinālā, un vēlāk kļuva arī par līgas čempioniem. Pēc gada gan ventspilnieki ceturtdaļfinālā nolika čempionu pilnvaras, toreiz Latvijas vienību no turnīra izslēdza tieši «Šiauliai» basketbolisti, kuri vēlāk arī triumfēja čempionāta finālā.

Zīmīgi, ka «Ventspils» komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers ir trīskārtējs BBL čempions. Kā spēlētājs Štelmahers ieguva līgas čempiona titulu divus gadus pēc kārtas, kad 2006. un 2007.gadā triumfēja turnīrā «Lietuvos rytas» sastāvā, abus gadus pieveicot savus principiālākos pretiniekus Kauņas «Žalgiris» komandu. Pirmajā gadā, kad latviešu speciālists strādāja par «Ventspils» galveno treneri, Štelmahers turnīrā triumfēja jau kā komandas vadītājs.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas «Dinamo». Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Kā zināms, ceturtdaļfinālu nepārvarēja Latvijas klubs «Liepāja»/«Triobet», kamēr astotdaļfināla barjera par augustu bija «Jēkabpilij», «Barons»/LDz un «Valmierai», bet «Jūrmala»/«Fēnikss» nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Turnīrā šosezon nepiedalījās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī Klaipēdas «Neptunas» komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu