Latviešu pārstāvētā «Ņižņij Novgorod» zaudē izredzes sasniegt ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolista Riharda Kuksika piektdien 11 gūtie punkti ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - «Top 16» sacensību - 12.kārtas mačā neļāva no zaudējuma izvairīties viņa pārstāvētajai Krievijas komandai «Ņižņij Novgorod», ko trenē Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, tādējādi zaudējot izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

«Ņižņij Novgorod» savā laukumā ar 82:86 (26:26, 29:16, 7:25, 20:19) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Pēc lieliski aizvadītās otrās ceturtdaļas «Ņižņij Novgorod» komanda lielajā pārtraukumā starp puslaikiem devās ar 13 punktu pārsvaru (55:42). Tiesa, otrais puslaiks tika sākts neveiksmīgi, CSKA komandai jau trešā ceturkšņa izskaņā pārņemot vadību ar 61:60. Dažas turpmākās minūtes abas komandas aizvadīja punkts punktā, taču, tuvojoties dueļa izskaņai, Maskavas klubs arvien vairāk pārņēma iniciatīvu pār spēles gaitu un 36.minūtē sasniedza desmit punktu pārsvaru (81:71).

Pēdējā minūtē «Ņižņij Novgorod» spēja pietuvoties līdz 82:86, taču panākt Krievijas galvaspilsētas klubu mājiniekiem tā arī neizdevās.

Kuksiks šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 54 sekundes, gūstot 11 punktus.

Latvietis realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Tāpat Kuksika rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, četras piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un astoņi efektivitātes punkti.

«Ņižņij Novgorod» sastāvā 21 punktu iemeta amerikāņu leģionārs Teilors Ročestijs.

Zīmīgi, ka nākamo maču «Ņižņij Novgorod» aizvadīs pret Latvijas vicečempioniem «VEF Rīga», uzņemot tos savā laukumā pirmdien VTB Vienotās līgas duelī.

Ar šo zaudējumu «Ņižņij Novgorod» komanda ir atvadījusies no izredzēm sasniegt ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu. Latviešu pārstāvētā Krievijas komanda 12 maču laikā tikusi pie trim panākumiem, kas dod septīto vietu F apakšgrupā. Divas kārtas līdz «Top 16» posma beigām ceturtajā un piektajā vietā esošajām Stambulas «Anadolu Efes» no Turcijas un Vitorijas «Laboral Kutxa» no Spānijas ir par diviem panākumiem vairāk.

Kā zināms, «Laboral Kutxa» komandu pārstāv arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā otro reizi karjerā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Atveseļošanās periods basketbolistam ilgs vismaz pusgadu.

No šīs apakšgrupas ceturtdaļfinālam jau kvalificējušās Stambulas «Fenerbahce Ulker» no Turcijas, CSKA un Pireju «Olympiacos» no Grieķijas.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu