Freimaņa pārstāvētajai «Unics» zaudējums VTB Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zaudējumu VTB Vienotās līgas spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas «Unics» komanda, kas izbraukumā ar 81:85 (18:23, 19:24, 24:18, 20:20) piekāpās Krasnojarskas «Jeņisej» vienībai.

Pirmais puslaiks aizritēja ar nelielu «Jeņisej» pārsvaru un, pārtraukumā ejot, mājiniekiem bija desmit punktu pārsvars (37:47). Turpmākajā spēles gaitā aktīvāki bija viesi, kuriem minūti pirms pamatlaika beigām izdevās panākt trīs punktu pārsvaru (79:76). Pēdējā ceturtās ceturtdaļas minūtē «Jeņisej» guva deviņus punktus, uz ko «Unics» spēja atbildēt vien ar precīzu divpunktu metienu, un Freimaņa pārstāvētā komanda piekāpās ar 81:85.

Latviešu basketbolists laukumā pavadīja trīs minūtes un četras sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot savus abus soda metienus. Tāpat Freimanim viena atlēkusi bumba, nopelnīta viena piezīme un izprovocēts viens pārkāpums, kā arī nopelnīti trīs efektivitātes punkti.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Elmedins Kikanovičs, kuram 19 punkti un piecas bumbas zem groziem. Tikmēr «Unics» rindās ar 17 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām piespēlēm izcēlās grieķis Konstantīns Kaimakoglu.

Jau ziņots, ka «Unics» trešdien veica lielisku atspēlēšanos Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināla otrajā spēlē, līdz ar to divu spēļu summā pieveicot citu Krievijas vienību Krasnodaras «Lokomkotiv-Kubaņ» un sasniedzot sacensību pusfinālu.

VTB Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 23 panākumiem 26 mačos ir Maskavas CSKA vienība, bet otro vietu ar 21 uzvaru 24 spēlēs ieņem Maskavas apgabala «Himki».

Tikmēr «Unics» iekrājuši 15 uzvaras 26 mačos, kas komandai dod sesto pozīciju, bet «Jeņisej» ar septiņiem panākumiem 24 cīņās atrodas vien 14.vietā 16 vienību konkurencē.

Savukārt «VEF Rīga» ar desmit uzvarām 23 spēlēs atrodas devītajā vietā, par uzvaru atpaliekot no astotajā pozīcijā esošās Igaunijas vienības Tallinas «Kalev»/«Cramo», kura Latvijas klubu šonedēļ izstūma ārpus «play-off» zonas.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Tajā šosezon startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības,

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu