«Valmieras» basketbolisti negaidīti pārspēj «Ventspils» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

Pie negaidītas uzvaras «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā tika «Valmiera», kas izbraukumā ar 80:89 (10:14, 21:23, 32:20, 26:23) pārspēja valsts čempioni «Ventspili», tādejādi saglabājot teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas spēles.

Abas komandas pirmo puslaiku aizvadīja tikpat kā punkts punktā, lai gan «Ventspils» komandai to izdevās noslēgt ar sešu punktu pārsvaru (37:31). Otrā puslaika ievadā valmierieši spēja starpību samazināt, turklāt veica atrāvienu, kas viņiem ceturtās ceturtdaļas sākumā ļāva izvirzīties vadībā ar 71:63. Lai gan cīņas izskaņā krietni titulētie «Ventspils» basketbolisti centās atspēlēties, viņiem tas neizdevās, «Valmierai» saglabājot gana drošu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem izcēlās Džastins Hērts, bet 16 pievienoja Aigars Šķēle. Tikmēr «Ventspils» sastāvā 19 guva Džerajs Grānts, bet par punktu mazāk iemeta Žanis Peiners.

Šīs vienības iepriekš šosezon savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad ventspilnieki pagājušā gada novembrī izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 78:57.

«Ventspils» komanda jau sev nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr «Valmieru» divas kārtas pirms regulārā čempionāta no «Barons»/LDz atpaliek par divu uzvaru tiesu.

Tomēr «Valmiera» jau šovakar var zaudēt izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, jo maču pret «Jelgavu» aizvadīs «Barons»/LDz.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione «Ventspils», kam ir 13 uzvaras 16 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir «VEF Rīga» komanda, kurai ar 21 panākumu 27 mačos seko «Liepāja»/«Triobet». Lai liepājnieki gūtu vismaz otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos četros mačos tā vairs nedrīkst zaudēt.

«Jūrmala»/«Fēnikss» ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 29 spēlēs atrodas «Jēkabpils», bet «Barons»/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 27 spēlēs.

Tikmēr «Jelgava» ar 12 uzvarām 27 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, apsteidzot «Valmieru», kuras rēķinā ir 12 panākumi 29 spēlēs. Bet «Latvijas Universitātes» un «Saldus» rēķinā ir attiecīgi septiņas un piecas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca «LMT Basketbola akadēmija», šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu