«Liepāja»/«Triobet» uzvar pirmajā LBL ceturtdaļfināla mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas klubs «Liepāja»/«Triobet» savās mājās trešdien ar 65:47 (16:14, 15:11, 19:11, 15:11) pārspēja «Barons»/LDz spēlētājus «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā ceturtdaļfināla mačā.

Lai arī pirmajā ceturtdaļfinālā vadībā izvirzījās «Barons»/LDz basketbolisti, mājinieki drīz vien atspēlējās un ceturksni noslēdza, jau esot vadībā ar 16:14. Otrajā spēles nogrieznī viesiem izdevās panākt «Liepāja»/«Triobet» spēlētājus, taču atkal ceturkšņa izskaņā veiksmīgāki bija mājinieki, kuri pirmā puslaika beigās bija vadībā ar 31:25.

Nākamajā ceturtdaļā atkal veiksmīgāki bija «Liepāja»/«Triobet» basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā jau ar 17 punktu pārsvaru (48:31). Noslēdzošajā spēles nogrieznī «Barons»/LDz komanda samazināja deficītu līdz desmit punktiem (40:50), taču tad atkal veiksmīgāki bija mājinieki, kas spēli noslēdza ar 18 punktu pārsvaru.

Uzvarētājiem desmit punktus guva Mareks Jurevičus, bet deviņus punktus pievienoja Kristaps Miglinieks. Tikmēr «Barons»/LDz rindās ar desmit gūtiem punktiem izcēlās Kaspars Kambala un Kaspars Cipruss.

Rezultāts sērijā kļuva 1-0 liepājnieku labā. Nākamo spēli šīs komandas aizvadīs sestdien Mārupē.

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās četras reizes, trīs reizes pie panākumiem tiekot tieši liepājniekiem. Tiesa, «Liepāja»/«Triobet» regulāro sezonu noslēdza ne uz tās labākās nots, jo pēdējā mačā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret vienu no turnīra pastarītēm «Saldus». Tikmēr «Barons»/LDz pēdējo sešu maču laikā cieta piecus zaudējumus.

Regulārajā turnīrā «Liepāja»/«Triobet» ar 31 spēlē izcīnītām 23 uzvarām ieguva trešo vietu, bet «Barons»/LDz ar 15 panākumiem bija sestie, līdz pat beigām saglabājot intrigu, vai vienībai izdosies sasniegt izslēgšanas spēles.

Ceturtdaļfināla sērija ilgs līdz vienas komandas trim panākumiem, bet pusfinālā šā pāra uzvarētājs tiksies ar pašreizējajiem valsts vicečempioniem «VEF Rīga».

Tikmēr otrs ceturtdaļfināla duelis sāksies ceturtdien, kad pagājušās sezonas bronzas sērijas atkārtojumā «Jūrmala»/«Fēnikss» uzņems «Jēkabpili». Pusfinālā šā dueta uzvarētājs tiksies ar valsts čempioniem «Ventspili».

Izslēgšanas turnīrā piedalās sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu