Mažutis izrauj «Liepāja»/«Triobet» komandai otro uzvaru LBL ceturtdaļfināla sērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepājaslauvas.lv

Pateicoties lietuvieša Andrja Mažuta tālmetienam pēdējā sekundē, «Liepāja»/«Triobet» komanda «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā sestdien izbraukumā ar 67:64 (15:18, 17:15, 14:17, 21:14) pārspēja «Barons»/LDz spēlētājus.

Lielākā daļa cīņas ritēja līdzīgi un pēc trim ceturtdaļām «Barons»/LDz atradās vadībā ar 50:46. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē rīdzinieki guva deviņus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 61:48, tomēr, sākot aktīvi strādāt aizsardzībā, nākamos septiņus punktus jau iemeta «Liepāja»/«Triobet», bet mājinieki atlikušajā mača daļā kopā guva vien trīs punktus.

Cīņas beigas tika aizvadītas saspringti. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām liepājnieku leģionārs lietuvietis Edgars Zeļonis ar tālmetienu jau pietuvojās līdz 60:63, bet turpinājumā viesi ar četriem soda metieniem arī pārņēma vadību. «Barons»/LDz ukraiņu leģionārs Dmitro Gļebovs ar soda metienu vēl panāca izlīdzinājumu 64:64, bet pēdējo uzbrukumu liepājnieki izspēlēja līdz Mažuta tālmetienam, kurš nekļūdījās.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem izcēlās Lauris Blaus, kuram ar 14 punktiem piebalsoja Mažutis.

Savukārt «Barons»/LDz sastāvā pa 18 punktiem guva Gļebovs un horvāts Mateo Kedžo, kuri izcīnīja attiecīgi deviņas un septiņas bumbas zem groziem.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla pirmajā mačā «Liepāja»/«Triobet» savās mājās trešdien svinēja uzvaru ar 65:47. Līdz ar to sērijā līdz trim panākumiem Kurzemes klubs izvirzījies vadībā ar 2-0.

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās četras reizes, trīs reizes pie panākumiem tiekot tieši liepājniekiem. Tiesa, «Liepāja»/«Triobet» regulāro sezonu noslēdza ne uz tās labākās nots, jo pēdējā mačā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret vienu no turnīra pastarītēm «Saldus». Tikmēr «Barons»/LDz regulārās sezonas pēdējos sešos mačos cieta piecus zaudējumus.

Regulārajā turnīrā «Liepāja»/«Triobet» ar 31 spēlē izcīnītām 23 uzvarām ieguva trešo vietu, bet «Barons»/LDz ar 15 panākumiem bija sestā, līdz pat beigām saglabājot intrigu, vai vienībai izdosies sasniegt izslēgšanas spēles.

Ceturtdaļfināla sērija ilgs līdz vienas komandas trim panākumiem, bet pusfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar pašreizējiem valsts vicečempioniem «VEF Rīga».

Tikmēr otrā ceturtdaļfināla pirmajā mačā dramatisku uzvaru guva pagājušās sezonas bronzas laureāti «Jēkabpils» basketbolisti, kas ceturtdien izbraukumā ar 70:69 pārspēja «Jūrmala»/«Fēnikss» vienību.

Sērijā līdz trīs panākumiem vadībā ar 1-0 izvirzījušies «Jēkabpils» spēlētāji. Šī pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar valsts čempioniem «Ventspili».

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu