Zvirgzdiņš vairs netrenēs Beļģijas čempiones «Royal Castors Braine»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš vairs netrenēs Beļģijas čempionvienību «Royal Castors Braine».

Latviešu basketbolistes Anetes Šteinbergas un Zvirgzdiņa pārstāvētais «Royal Castors Braine» trešdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Beļģijas čempionātā.

Uzreiz pēc mača Latvijas speciālists vietējiem medijiem paziņoja, ka nākamajā sezonā vairs nebūs «Royal Castors Braine» galvenais treneris, un vēl komandai veiksmi.

«Dzīve ir dzīve, un man ir jāpieņem lēmums, kur doties tālāk. Man ir izteikti piedāvājumi karjeras turpināšanai. Sāku tos izskatīt, taču, visticamāk, atgriezīšos vīriešu basketbolā,» izteicās Zvirgzdiņš.

Latviešu trenera vadībā nacionālajās sacensībās «Royal Castors Braine» komanda šosezon uzvarēja visās 34 spēlēs, ieskaitot izslēgšanas mačus. Aprīļa sākumā komandas triumfēja Beļģijas kausa izcīņā, bet Eiropas kausā vienība cieta vien divas neveiksmes, tiekot pie vicečempiones titula.

Zvirgzdiņš par «Royal Castors Braine» galveno treneri kļuva pagājušā gada vasarā, negaidīti atstājot «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubu «Jūrmala»/«Fēnikss», ko pamanījās aizvest līdz ceturtajai vietai valsts čempionātā.

Pirms atgriešanā Latvijā Zvirgzdiņš strādāja Krievijas sieviešu klubā Rostovas «Rostov-Don», bet 2012.gada vasarā konsultanta statusā ar Krievijas sieviešu izlasi Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lielākos panākumus Zvirgzdiņš guvis, trenējot sieviešu komandas. No 2007. līdz 2009.gadam Zvirgzdiņš vadīja Latvijas sieviešu valstsvienību, kura 2007.gadā Eiropas čempionātā Itālijā izcīnīja ceturto vietu, bet 2008.gadā izlase viņa vadībā kvalificējās Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja devīto vietu.

No izlases galvenā trenera amata Zvirgzdiņš atkāpās pēc samērā neveiksmīgā starta Latvijā notikušajā 2009.gada Eiropas čempionātā, bet tagad viņš atkal strādā ar komandu, pērn veiksmīgi ar to kvalificējoties šovasar gaidāmajam Eiropas čempionātam.

Pats treneris Latvijas medijos izteicies, ka viņa mērķis ir ar Latvijas izlasi izcīnīt vietu 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu