Porziņģis ar 13 punktiem palīdz «Sevilla» uzveikt Spānijas čempionāta līderi «Unicaja»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eurocupbasketball.com

Ar 13 punktiem Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis, palīdzot «Sevilla» komandai savā laukumā ar 75:70 (27:26, 19:18, 20:12, 9:14) pārspēt kopvērtējuma līdervienību Malagas «Unicaja».

Porziņģis laukumā aizvadīja 28 minūtes, realizējot četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvietis izcēlās ar deviņām atlēkušajām bumbām un trim izprovocētiem pārkāpumiem, kas ar 20 efektivitātes punktiem viņam deva dueļa vērtīgākā spēlētāja titulu.

Laikā, kamēr Porziņģis atradās laukumā, «Sevilla» iemeta par 19 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs.

«Sevilla» turpina cīņu par vietas saglabāšanu augstākajā līgā, tāpēc katrs panākums tai ir ļoti svarīgs.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Porziņģis tika atzīts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju, bet viņa aģents Endijs Millers apstiprināja, ka basketbolists pieteiksies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kur latvietis varētu tikt izvēlēts ar ļoti augstu numuru.

Tāpat svarīgu panākumu cīņā par vietas saglabāšanu guva arī Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» vienība, kas ar 91:83 (26:22, 17:15, 24:17, 24:29) savā laukumā uzveica šobrīd savainotā Dāvja Bertāna pārstāvēto Vitorijas «Laboral Kutxa».

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja trīs minūtes un 38 sekundes, kuru laikā izcīnīja trīs bumbas zem groziem, bet netrāpīja vienīgo izpildīto tālmetienu, dueli noslēdzot ar vienu efektivitātes punktu.

Tikmēr svētdien smagu neveiksmi cieta Daira Bertāna pārstāvētā «Dominion Bilbao Basket» komanda, viesos ar 52:78 (7:23, 17:19, 19:14, 9:12) kapitulējot Eiropas superklubam Madrides «Real», kas vēl tikai ceturtdien sasniedza ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

Bertāns laukumā aizvadīja 24 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Cīņu latvietis noslēdza ar desmit efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 punktiem bija argentīnietis Fakundo Kampaco.

Čempionāta kopvērtējumā «Dominion Bilbao Basket» ar 18 uzvarām 30 cīņās saglabā ceturto vietu, atpaliekot vien no «Unicaja», «Real» un «Barcelona».

«Laboral Kutxa» vienība ar 17 uzvarām atkritusi uz sesto pozīciju, bet «Sevilla» un «Montakit» vienība izcīnījušas attiecīgi desmit un astoņas uzvaras, kas tām dod 15. un 17.vietu 18 klubu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu