«Ventspils» izrauj uzvaru pār «Jēkabpili» LBL pusfināla sērijas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pašreizējie čempioni «Ventspils» trešdien pēdējā ceturtdaļā izrāva uzvaru pār «Jēkabpils» komandu «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas pirmajā mačā.

«Venstpils» ar 79:68 (21:17, 13:15, 21:20, 24:16) pārspēja pērnā gada trešo labāko komandu «Jēkabpili», tādējādi pusfināla sērijā līdz kādas komandas trīs panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja ļoti sīvā cīņā, līdz mājinieki spēja veikt 11 punktu izrāvienu (21:11) un izvirzīties vadībā. Tiesa, līdz ceturkšņa beigām «Jēkabpils» samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem (17:21), bet jau nākamajā spēles nogrieznī bija vadībā ar 22:21. Tiesa pēc tam «Ventspils» basketbolisti atkal guva desmit punktus pēc kārtas, panākot 31:22 jau viņu labā. Pirmā puslaika noslēgumā labu sniegumu demonstrēja viesu komandas spēlētāji, kuri atkal pietuvojās ventspilniekiem līdz divu punktu starpībai (32:34).

Trešajā ceturtdaļā komandas spēlēja ļoti līdzīgi, nevienai komandai neizvirzoties vadībā ar vairāk kā četru punktu pārsvaru. Pēdējā spēles nogrieznī ventspilnieki pamanījās salauzt spēles gaitu un izvirzīties vadībā ar deviņu punktu pārsvaru (69:60). Turpinājumā «Jēkabpils» basketbolisti centās pietuvoties pretiniekiem, taču «Ventspils» spēlētāji turēja viesu komandu drošā attālumā, izcīnot uzvaru arī visā mačā.

Rezultatīvākais «Ventspils» rindās ar 18 gūtiem punktiem bija Žanis Peiners, bet 13 punktus pievienoja amerikānis Trojs Bārnīss, savukārt grieķu saspēles vadītājs Niks Giks tika pie 12 punktiem.

Tikmēr «Jēkabpils» sastāvā ar 20 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām izcēlās Andrejs Šeļakovs, 13 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Rinalds Sirsniņš, bet 10 punktus pievienoja Mikus Sokolovs.

Pusfināls ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet otrais mačs tiks aizvadīts sestdien Jēkabpilī, kamēr trešais duelis atkal notiks Ventspilī.

«Ventspils» kļuva par šīs sezonas LBL regulārā čempionāta uzvarētāju, 18 spēlēs tiekot pie 15 uzvarām, kamēr pagājušās sezonas bronzas medaļniece «Jēkabpils» ar 17 panākumiem 31 mačā bija piektā.

Kā regulārā čempionāta uzvarētājiem ventspilniekiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr «Jēkabpils» tajā spraigā sērijā ar 3-2 apspēlēja «Jūrmalas»/«Fēniksa» basketbolistus, lai gan sērijas gaitā atradās vadībā ar 2-0.

«Ventspils» un «Jēkabpils» jau pērn tikās LBL izslēgšanas spēlēs, kad spraigā cīņā uzvaru ar 3-2 izcīnīja Kurzemes komanda, kas pēcāk kļuva arī par Latvijas čempioni.

Šosezon pirms šī mača abas vienības savā starpā tikušās divas reizes, abos gadījumos uzvaru izcīnot «Ventspils» basketbolistiem - 91:68 un 86:76.

Savukārt ceturtdien sāksies otrs LBL pusfināls, kurā valsts vicečempione «VEF Rīga» tiksies ar šosezon atzīstamu sniegumu demonstrējošo «Liepāja»/«Triobet». Pirmā šo komandu cīņa norisināsies Aizkraukles sporta centrā.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika «Jēkabpils» basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu