BK «Jēkabpils» vēl neļauj «Ventspilij» sasniegt LBL finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Uzvaru trešajā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas mačā otrdien izcīnīja «Jēkabpils» basketbolisti, kas izbraukumā ar 78:69 (21:17, 25:18, 16:20, 16:14) pārspēja Latvijas čempioni «Ventspils» vienību, tādējādi vēl neļaujot ventspilniekiem sasniegt turnīra finālu.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz trim uzvarām ir 2-1 «Ventspils» komandas labā, jo pirms tam pagājušajā nedēļā ventspilnieki sēriju atklāja ar uzvaru savā laukumā ar 79:68, bet pēc tam bija pārāki arī izbraukumā ar 88:81.

Pusfināla sērijas trešās spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, un tā noslēdzās ar rezultātu 21:17 jēkabpiliešu labā. Tomēr otrajā mača ceturksnī laukumā jau dominēja viesi, kuri noslēdza pirmo spēles puslaiku ar 11 punktu pārsvaru (46:35).

Trešās ceturtdaļas nogalē mājiniekiem izdevās sadeldēt atstatumu līdz trim punktiem (55:58), tomēr ceturtā mača nogriežņa sākumā Jēkabpils basketbolisti panāca deviņu punktu pārsvaru (64:55). Lai gan mājiniekiem atkal izdevās panākt trīs punktu starpību (63:66), tomēr ceturtās ceturtdaļas otro pusi veiksmīgāk aizvadīja «Jēkabpils» basketbolisti, kas izcīnīja uzvaru ar 78:69.

Rezultatīvākais spēlētājs «Jēkabpils» komandas rindās bija Andrejs Šeļakovs, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas. Tikmēr zaudētāju komandā ar 13 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Trojs Bārnīss.

Ceturtā komandu tikšanās notiks ceturtdien Jēkabpilī.

«Ventspils» kļuva par šīs sezonas LBL regulārā čempionāta uzvarētāju, 18 spēlēs tiekot pie 15 uzvarām, kamēr pagājušās sezonas bronzas medaļniece «Jēkabpils» ar 17 panākumiem 31 mačā bija piektā.

Kā regulārā čempionāta uzvarētājiem ventspilniekiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr «Jēkabpils» tajā spraigā sērijā ar 3-2 apspēlēja «Jūrmalas»/«Fēniksa» basketbolistus, lai gan sērijas gaitā atradās vadībā ar 2-0.

«Ventspils» un «Jēkabpils» jau pērn tikās LBL izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad spraigā cīņā uzvaru ar 3-2 izcīnīja Kurzemes komanda, kas pēcāk kļuva arī par Latvijas čempioni.

Tikmēr otrā pusfināla sērijā valsts vicečempioni «VEF Rīga» atrodas vadībā ar 2-0 pret «Liepāja»/«Triobet». Šīs sērijas nākamais duelis gaidāms trešdien Kandavā.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu