Blūmam 17 punkti Grieķijas čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: QUIQUE GARCIA / AFP

Latviešu basketbolists Jānis Blūms trešdien guva 17 punktus priekšpēdējā Grieķijas augstākās līgas regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Atēnu «Panathinaikos» izbraukumā ar 82:51 (19:13, 22:14, 24:13, 17:11) pārliecinoši apspēlēt «Panelefsiniakos».

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja tikai 15 minūtes un 19 sekundes, taču ar 17 gūtiem punktiem kļuva par cīņas rezultatīvāko basketbolistu.

Latvietis realizēja vienīgo divpunktu metienu un piecus no astoņiem tālmetieniem. Tāpat pieredzējušā Blūma rēķinā trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles un divas piezīmes.

Ar 22 uzvarām 25 cīņās Atēnu klubs ieņem otro vietu čempionāta kopvērtējumā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no Pireju «Olympiacos», kas jau garantējusi uzvaru regulārajā turnīrā.

Vēl pagājušajā nedēļā «Panathinaikos» pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Dusko Ivanoviču.

Kā zināms, līgums ar 33 gadus veco Blūmu pērn oktobra sākumā tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet novembrī tas tika pagarināts līdz sezonas beigām.

«Panathinaikos» ir viena no spēcīgākajām Eiropas basketbola komandām, kas vēl tikai 2011.gadā iepriekšējo reizi triumfēja ULEB Eirolīgas sacensībās. Arī šajā sezonā Atēnu vienība spēlēja ULEB Eirolīgā, kur apstājās ceturtdaļfinālā.

Savas pastāvēšanas vēsturē «Panathinaikos» par Grieķijas čempioni kļuvusi 34 reizes, kas ir labākais sasniegums valstī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu