Latviešu pārstāvētā «Ņižņij Novgorod» sasniedz VTB Vienotās līgas pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā «Ņizņij Novgorod» vienība, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, pirmdien sasniedza VTB Vienotās līgas pusfinālu.

Ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā «Ņižņij Novgorod» viesos ar 75:65 (15:16, 17:16, 22:17, 21:16) pārspēja Sanktpēterburgas «Zeņit» basketbolistus, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2.

Lai gan cīņas sākumā «Zeņit» guva deviņus bezatbildes punktus, tomēr viesi atguvās un pirmais spēles puslaiks noslēdzās neizšķirti 32:32. Trešajā spēles ceturksnī jau aktīvāk spēlēja latviešu trenētā vienība, kurai piecu punktu pārsvars (54:49) pirms izšķirošās ceturtdaļas.

Trīs minūtes pirms ceturtā spēles nogriežņa beigām mājinieki spēja panākt četru punktu atstatumu (62:66), tomēr «Ņižņij Novgorod» mača galotnē spēja noturēt pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 75:65.

Kuksiks laukumā pavadīja piecas minūtes un piecas sekundes, izdarot vienu neprecīzu tālmetienu un savācot divas atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar 22 punktiem bija amerikānis Terenss Kinsijs, bet «Zeņit» komandā izcēlās Dmitrijs Kulagins, kuram 19 punkti.

VTB Vienotās līgas pusfinālā latviešu pārstāvētā komanda tiksies ar Maskavas superklubu CSKA.

Kā zināms, no izslēgšanas spēlēm izstājusies latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas «Unics» vienība, kas sērijā ar 0-3 kapitulēja Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» komandai, kas pusfinālā spēkosies ar Latvijā labi zināmā Lietuvas speciālista Rima Kurtinaiša trenēto Maskavas apgabala «Himki».

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas «Spartak», kā arī Polijas vienība Zgoželecas «PGE Turow». Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības «Doņeck» un Mariupoles «Azovmaš».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu