«Ventspils» spraigā cīņā pārņem vadību LBL finālsērijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Staris, bkventspils.lv

Otro uzvaru «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā spēlē ceturtdien izcīnīja pašreizējā čempionvienība BK «Ventspils», kas ar 87:82 savā laukumā pārspēja «VEF Rīga» komandu. Līdz ar to «Ventspils» sērijā līdz četriem panākumiem pārņēma vadību 2-1.

Dueļa sākums aizritēja ar nelielu viesu pārākumu, četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām rīdziniekiem iekrājot sešu punktu pārsvaru (18:12). Tomēr pēc divām minūtēm mājinieki rezultātu izlīdzināja (18:18), bet «VEF Rīga» pirmo ceturksni noslēdza ar punkta pārsvaru (22:21).

Otrais spēles nogrieznis iesākās, te vienai, te otrai komandai izvirzoties vadībā. Tomēr cīņas turpinājumā jau rezultatīvāki bija «Ventspils» basketbolisti, kuriem divas minūtes pirms puslaika beigām deviņu punktu pārsvars (43:34). Puslaika izskaņā viesiem dažus punktus izdevās atgūt, un, pārtraukumā ejot, ventspilniekiem sešu punktu pārsvars (48:42).

Lai gan trešā spēles ceturkšņa vidū «VEF Rīga» spēja izvirzīties vadībā ar trim punktiem (58:55), tomēr mājinieki guva 12 punktus, uz ko pretinieki atbildēja ar diviem, un rezultāta tablo pirms ceturtās ceturtdaļas vēstīja 67:58 ventspilnieku labā.

Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām viesiem izdevās pietuvoties līdz punkta atstatumam (72:73), tomēr mača galotnē veiksmīgāki bija «Ventspils» basketbolisti, kuri svinēja uzvaru ar 87:82.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 16 punktiem bija Māris Gulbis, 15 punktus guva un 6 atlēkušās bumbas zem groziem izcīnīja Džerājs Grānts, bet viens punkts mazāk pieredzējušajam Kristapam Janičenokam.

Tikmēr Rīgas komandā 27 punktu Džeraldam Robinsonam, bet Roberts Loverijs izcēlās ar 16 punktiem, 5 bumbām zem groziem un 5 rezultatīvām piespēlēm.

Pirmajā mačā 81:77 uzvaru Ventspilī svinēja Nikolaja Mazura vadītā «VEF Rīga» komanda, bet nākamajā spēlē 85:68 izbraukumā pārāks bija Kurzemes klubs.

Sērijas ceturtā spēle līdz četrām uzvarām risināsies svētdien Rīgā.

Tikmēr cīņā par bronzas godalgām «Jēkabpils» komanda ceturtdien izbraukumā ar 71:63 pagarinājumā pieveica «Liepāja»/«Triobet» vienību, sērijā līdz trim panākumiem izvirzoties vadībā 2-1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu