«Jēkabpils» basketbolisti mača galotnē izcīna LBL bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lāsma Irša

Trešo vietu «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs pirmdien izcīnīja «Jēkabpils» basketbolisti, kas bronzas sērijas ceturtā mača galotnē savā laukumā ar 69:66 (12:12, 21:17, 16:18, 20:19) uzvarēja «Liepāja»/«Triobet» vienību.

Sērijā līdz trim uzvarām jēkabpilieši triumfēja ar 3-1.

Pirmā spēles ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā un noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 12:12. Otrajā ceturksnī mājiniekiem izdevās iekrāt jau septiņu punktu pārsvaru (27:20), bet pirmo puslaiku noslēgt ar plus četriem punktiem (33:29).

Atgriežoties no puslaika pārtraukuma, viesi ceturtajā trešās ceturtdaļas minūtē spēja izlīdzināt rezultātu (35:35), tomēr jēkabpilieši atkal nedaudz pārņēma vadību, panākot 42:37. Tomēr «Liepājas» basketbolisti neļāva pretiniekiem vēl vairāk palielināt pārsvaru un trešo spēles nogriezni noslēdza ar divu punktu atstatumu (47:49).

Ceturtā ceturkšņa trešajā minūtē mājinieki panāca piecu punktu pārsvaru (54:49), tomēr liepājnieki pārņēma vadību (57:54). Ilgi gan nebija jāgaida, līdz «Jēkabpils» basketbolisti atkal izlīdzināja rezultātu un minūti pirms pamatlaika beigām spēles grožus pārņēma savā ziņā (63:60).

Kad līdz ceturtās ceturtdaļas beigām bija atlikušas septiņas sekundes, liepājnieki ar tālmetienu panāca punkta atstatumu (66:67). Tomēr pēdējās spēles sekundēs savus soda metienus realizēja jēkabpilietis Rinalds Sirsniņš, panākot savai komandai uzvaru ar 69:66 un nodrošinot Latvijas čempionāta bronzu.

Teicamu sniegumu «Jēkabpils» komandas rindās demonstrēja amerikānis Maikls Bērvels, kurš guva 28 punktus, savāca astoņas atlēkušās bumbas un izprovocēja deviņus pārkāpumus. Savukārt liepājnieku komandā izcēlās Jānis Antrops, kuram 24 gūti punkti.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā «Liepāja»/«Triobet» guva uzvaru ar 83:72, bet pagājušajā nedēļā pirmdien «Jēkabpils» pagarinājumā revanšējās ar 71:69. Savukārt trešajā cīņā ceturtdien «Jēkabpils» komanda izbraukumā ar 71:63 pārspēja liepājniekus.

Tieši «Jēkabpils» komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē tiekot pie godalgām. Tikmēr «Liepāja»/«Triobet» pēdējo reizi pie medaļas tika 2012.gadā, kad arī izcīnīja bronzu.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā savā starpā tikušās četras reizes, katrai vienībai izcīnot pa diviem panākumiem. Sezonas pirmajā mačā «Jēkabpils» savā laukumā bija pārāki ar 74:69, bet pēc tam Liepājā mājinieki revanšējās ar pārliecinošo 79:61. Pēcāk vēl vienā duelī «Jēkabpils» savu skatītāju priekšā bija pārāki ar 78:73, bet aprīļa sākumā «Liepāja»/«Triobet» mājās atkal uzvarēja ar 78:65.

Līdz pat LBL regulārā turnīra beigām «Liepāja»/«Triobet» pretendēja uz pirmo vietu, taču to ar 23 uzvarām 31 mačā noslēdza trešajā vietā. Tikmēr «Jēkabpils» ar 17 panākumiem regulārajā turnīrā bija piektie.

Tikmēr «Aldaris» LBL finālsērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā pirms nedēļas rīdzinieki izcīnīja panākumu izbraukumā ar 81:77, tomēr nākamajos divos dueļos panākumus guva «Ventspils» basketbolisti - sākotnēji viņi Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68, bet pēc tam triumfēja arī savā laukumā ar 87:82. Sērijas ceturtajā mačā svētdien «VEF Rīga» savā laukumā ar 86:79 uzvarēja «Ventspils» komandu.

Pirms tam pusfinālā «Ventspils» grūtā cīņā jau otro gadu pēc kārtas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pieveica «Jēkabpili», kamēr «VEF Rīga» ar 3-1 pārspēja «Liepāja»/«Triobet».

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu