«VEF Rīga» atgriežas LBL čempionu tronī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienību ceturtdien kļuva «VEF Rīga» komanda, kas finālsērijas sestajā mačā 71:63 (18:21, 12:18, 21:11, 22:13) savā laukumā «Arēnā Rīga» pieveica pagājušā gada spēcīgāko vienību BK «Ventspils».

Šis ir «VEF Rīga» ceturtais Latvijas čempionu tituls - iepriekš vienībai bija izdevies uzvarēt no 2011. līdz 2013. gadam.

«VEF Rīga» sastāvā šajā mačā ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Mareks Mejeris, bet 13 punktus pievienoja Džeralds Robinsons. Tikmēr «Ventspils» rindās 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Džerajam Grāntam, bet 13 punktus iemeta Žanis Peiners.

Tieši Mejeris tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

«Sajūtas ir fantastiskas, tāpēc arī mīlam šo spēli,» LTV uzreiz pēc mača sacīja «VEF Rīga» galvenais treneris Nikolajs Mazurs. «Bija pārliecība, ka varam vinnēt, un mēs to pierādījām laukumā.»

Pirmā puslaika izskaņā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, taču pēdējā minūtē «Ventspils» vienībai atkal izdevās pārsniegt desmit punktu pārsvaru, kad divus punktus ar precīzu soda metienu realizēja Peiners, panākdams (39:28).

Trešās ceturtdaļas laikā «VEF Rīga» prata atspēlēt iekrājušos deficītu, kas sekundi pirms tās beigām Ingum Jakovičam ar precīzu tālmetienu ļāva panākt 49:50.

Noslēdzošajā spēles ceturksnī vienības jau aizvadīja asu un bezkompromisa cīņu, vadībā nokļūstot te vienas, te otras komandas basketbolistiem. Tiesa, svarīgos brīžos veiksmīgāk nospēlēja «VEF Rīga», kas nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām mājiniekiem ļāva panākt jau sešu punktu pārsvaru (65:59).

Lai gan «Ventspils» komandai bija vairākas iespējas mača izskaņā atspēlēties, kurzemnieku metieni svarīgās epizodēs lidoja garām, turklāt nesekmīgs bija arī viesu snaiperis Kristaps Janičenoks, kurš iepriekšējā spēlē nepiedalījās savainojuma dēļ. Tā vietā «VEF Rīga» pat izdevās attālināties un nodrošināt sev Latvijas čempionu titulu.

«Bijām pārāk noskaņojušies uz vieglu sēriju, bet tā nekad nenotiek. Ventspils parādīja raksturu un cīnījās līdz galam. Gribējām šo sēriju pabeigt šeit. Paldies visai komandai. Vinnējām ar komandas garu, enerģiju,» pēc spēles LTV7 atzina «VEF Rīga» kapteinis Jānis Timma.

«VEF Rīga» joprojām nevarēja palīdzēt Senegālas centra spēlētājs Bamba Falls, kamēr Ventspils komandas sastāvā pēc viena mača izlaišanas atgriezās pieredzējušais Kristaps Janičenoks.

Iepriekšējā spēlē uzvaru ar rezultātu 75:63 viesos izcīnīja Nikolaja Mazura vadītā «VEF Rīga» komanda.

Tikmēr duelī par bronzas godalgām BK «Jēkabpils» intriģējošā sērijā līdz trim uzvarām 3-1 pieveica «Liepāja»/«Triobet» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu