Babkina valstsvienību šovasar nepārstāvēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe/Siim Semiskar

Latvijas saspēles vadītāja Elīna Babkina informējusi Latvijas Basketbola savienības (LBS) nacionālo izlašu direktoru Māri Jučmani, ka nevarēs pievienoties valstsvienībai, kas turpina gatavoties Eiropas čempionātam, vēsta LBS mājas lapa.

Ainara Zvirgzdiņa vadītās sieviešu valstsvienības kandidātu sarastā paliek 15 basketbolistes, no kurām 14 šīs nedēļas nogalē piedalīsies pārbaudes turnīrā Čehijas pilsētā Karlovivari.

«Ziemā, kad tika veidots valstsvienības kandidātu saraksts, Elīna informēja par vēlmi izmantot WNBA kluba Losandželosas «Sparks» piedāvājumu un izmēģināt spēkus pasaulē labākajā līgā,» sacīja Jučmanis. «Kad klubs paziņoja, ka tomēr neizmantos Elīnas pakalpojumus, sazinājos ar spēlētāju. Babkina informēja, ka interesi izrādījuši arī citu klubu pārstāvji un spēlētāja vēlas pilnībā izmantot iespējas ASV. Valstsvienības vadība respektē Elīnas lēmumu. Komanda turpinās gatavoties iepriekš izraudzītajā sastāvā pēc izstrādātā plāna.»

26 gadus vecā Babkina šonedēļ tika atbrīvota no «Sparks» nometnes īsi pirms sezonas.

Babkina iepriekš spēlēja Spānijas vienības Žironas «Spar Citylift» rindās, kļūstot par Spānijas čempioni. Vidēji mačā viņa guva 5,3 punktus, izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas un veica 1,5 rezultatīvas piespēles.

«Spar Citylift» viņu izīrēja Krievijas komanda Orenburgas «Nadežda».

2011.gada WNBA draftā «Sparks» latvieti izvēlējās trešajā kārtā ar 29. numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu