Porziņģis pirms NBA drafta trenēsies Lasvegasā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eurocupbasketball.com

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis nākampirmdien dosies uz ASV, kur aizvadīs treniņus un gatavosies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam, pastāstīja pats sportists.

Porziņģis nākampirmdien dosies uz Ņujorku, kur pavadīs pāris dienas. «Jāsatiekas ar aģentu un jāizdara vēl pāris «štellītes«. Pēc tam lidošu uz Lasvegasu, kur trenēšos līdz 23.jūnijam,» pastāstīja basketbolists.

NBA jauno spēlētāju drafts notiks 25.jūnijā. «Pirms drafta man individuālie treniņi, kur būs visi NBA komandu ģenerālmenedžeri, skauti un citi, kuri varēs mani novērot,» sacīja Porziņģis.

19 gadus jaunais liepājnieks šosezon spēlēja Spānijas klubā Sevilas «Baloncesto», kurā pavadīja četrus gadus. Spānijas čempionātā Porziņģis šosezon 34 spēlēs vidēji mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, guva 10,7 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģim prognozē vietu labāko desmitniekā. «NBAdraft.net» latviešu basketbolistu šobrīd ierindo 5.vietā, savukārt «NBAdraftexpress» prognozē 8.pozīciju.

No latviešu basketbolistiem NBA draftā augstāko vietu ieguvis Andris Biedriņš, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējas Goldensteitas «Warriors». 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, taču tiesības uz spēlētāju aizmainīja uz Sanantonio «Spurs» komandu. 2013.gadā ar pēdējo jeb 60.numuru Memfisas «Grizzlies» izvēlājās Jāni Timmu.

Porziņģis ceturtdien bija ieradies uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla sērijas sesto maču, kurā «VEF Rīga» uzveica BK «Ventspils» ar rezultātu 71:63, izcīnot ceturto čempiona titulu pēdējos piecos gados. Porziņģis atzina, ka viņam ļoti patika redzētā LBL fināla spēle. «Diezgan laba atmosfēra. Spēlē bija «kapiņš», džeki laukumā atdeva visu. Nebija daudz labu uzbrukumu, taču bija cīņa,» redzēto vērtēja basketbolists.

Porziņģa pārstāvētā «Baloncesto» vienība šosezon Spānijas čempionātā jeb ACB līgā izcīnīja 12 uzvaras 34 mačos un ieguva 15.vietu starp 18 komandām. Basketbolists atzina, ka «VEF Rīga» un BK «Ventspils» ir grūti salīdzināt ar Spānijas čempionāta turnīra tabulas lejasgala vai vidusdaļas komandām. «ACB spēlē nedaudz savādāk - ir lielāks ātrums. Abas ir augsta līmeņa komandas, tāpēc arī spēlē Latvijas finālā. Domāju, ka vispār līmenis Latvijā ir cēlies. Aug jaunie spēlētāji, un tas ir ļoti pozitīvi,» uzskata Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu