Mazurs: Man spēlētājā svarīgākais ir cilvēciskās īpašības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«VEF Rīga» galvenais treneris Nikolajs Mazurs, kurš pirmo reizi galvenā trenera statusā kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu, visaugstāk spēlētājos vērtē cilvēciskās īpašības. «Basketbolistam jābūt ar saviem sapņiem, mērķiem,» viņš sacīja LTV raidījumā «Sporta studija».

«Gribu pateikt paldies leģionāriem, ka pēc VTB sezonas, kad mēs neiekļuvām izslēgšanas spēlēs, viņi spēlēja līdz galam un bija tie, kas deva emocijas, cīņassparu tieši tikpat daudz, cik latviešu spēlētāji. Viņi ir jauni un gribēja vinnēt. Tituls bija tikpat svarīgs, cik man. Leģionāri to izdarīja skaisti,» viesspēlētāju sniegumu vērtē Mazurs.

Leģionāri ar latviešiem komandā sapratušies teicami, bez domstarpībām.

«Man spēlētājā svarīgākais ir cilvēcīgās īpašības. Svarīgs ir raksturs, cīņasspars, darba kultūra, spēja ieklausīties un, protams, gribasspēks, lai viņš gribētu uzvarēt. Basketbolistam jābūt ar saviem sapņiem, mērķiem, lai skatītos uz priekšu ar motivāciju strādāt,» klāstīja Nikolajs Mazurs.

Iepriekš Mazurs «VEF Rīga» komandā asistēja Valdim Valteram, Rimam Kurinaitim un Ramūnam Butautam.

«Man pašam pret sevi jābūt prasīgākam, jāturpina strādāt un mācīties. Ir jāturpina izprast labāk basketbolu, cilvēkus (spēlētājus). Domāju, ka šobrīd esmu progresējis pietiekoši,» teica Mazurs.

Viņš uzskata, ka Latvijas basketbolam VTB Vienotā līga ir svarīga. Pret augstākā līmeņa komandām aug spēlētāja kvalitātes.

Mazurs izcīnīja savu ceturto Latvijas čempiontitulu, pirmo galvenā trenera statusā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu