Haralds Kārlis pievienosies BK «Valmiera»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

BK «Valmiera» ir panācis vienošanos ar 23 gadus veco Latvijas basketbola izlases kandidātu Haraldu Kārli par pievienošanos Vidzemes komandai, informēja klubs.

Basketbolists iepriekšējās četras sezonas spēlēja NCAA turnīrā «Seton Hall Pirates» vienībā. Pēc universitātes absolvēšanas Kārlis sāks profesionāļa gaitas «BK Valmiera» sastāvā.

«Rīdzenes» sporta skolas audzēknis Haralds Kārlis pēdējās četras sezonas pavadījis ASV, spēlējot vienā no spēcīgākajām NCAA konferencēm «Big East». Četru sezonu laikā Kārlis «Seton Hall Pirates» rindās aizvadījis 120 spēles, 29 no tām dodoties komandas starta piecniekā. Aizvadītajā sezonā 195 cm garais latviešu basketbolists uzrādīja labākos statistikas rādītājus metienu precizitātē savā NCAA karjerā un vidēji guva 3,3 punktus NCAA turnīrā.

23 gadus vecais Haralds Kārlis var spēlēt gan aizsarga, gan vieglā uzbrucēja pozīcijās. Atlētiskais perimetra spēlētājs var uzbrukt grozam gan no tālās distances, gan gūt punktus ar spēcīgiem bumbas triecieniem grozā. Latvijas vīriešu izlases pārbaudes spēlēs pagājušajā vasarā Kārlis 4 nospēlētajās spēlēs vidēji 16 minūtēs ir guvis 4,3 punktus un izcīnījis 1,5 atlēkušās bumbas. Spēlētājs ir pārstāvējis Latvijas U-16 un U-20 izlases Eiropas čempionātos un ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā šā gada Eiropas čempionātam, kas grupu turnīra spēles uzņems arī Rīgā.

«BK Valmiera» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: «Haraldam Kārlim šī būs pirmā profesionālā sezona, un ir patīkami, ka Haralds pievienojas tieši «BK Valmiera». Četri gadi aizvadīti ļoti spēcīgā universitātē, un jau pagājušās vasaras pārbaudes spēles ar Latvijas valstsvienību apliecināja, ka viņam ir pietiekami liels potenciāls. Strādāsim, lai Haralds maksimāli ātri adaptētos Eiropas basketbolam un palīdzētu komandai sasniegt tās mērķus.»

Haralds Kārlis par pievienošanos komandai: «Man ir ļoti liels prieks, ka esam panākuši vienošanos par manu pievienošanos «BK Valmiera». Es augstu vērtēju kluba nopietnos mērķus un milzu apņemšanos. Jau pieredzējušā trenera Zvirgzdiņa piesaiste apliecināja, ka klubam ir vēlme reabilitēties par aizvadīto sezonu un nospraust nopietnus mērķus nākotnē. Vēl gribu piebilst, ka neesmu spēlējis kopā ar Aigaru Šķēli apmēram septiņus gadus, pēdējo reizi jaunatnes līgā – būsim labs papildinājums viens otram. Šobrīd nevaru vien sagaidīt, kad būs iespēja uzvilkt «BK Valmiera» spēles kreklu!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu