Stīvens Karijs: Igudala ir čempions savā garā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Goldensteitas «Warriors» basketbolisti, galvenais treneris Stīvs Kerrs pēc izcīnītā NBA čempiontitula visi kā viens slavēja finālsērijas vērtīgāko spēlētāju Andrē Igudalu, kurš veiksmīgi ticis galā ar mūsdienu basketbolā grūtāko uzdevumu - Klīvlendas «Cavaliers» līdera Lebrona Džeimsa ierobežošanu.

«Atrasties čempiona statusā sešus gadus pēc tam, kad es ienācu līgā, ir neticamas sajūtas, neticama pieredze,» pēcspēles preses konferencē sacīja Karijs. «Liela pateicība par to Andrē Igudalam, kurš pelnīti kļuva par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Viņš daudz ziedoja komandas panākumu labā, bija gatavs jebkuram izaicinājumam. Viņš pierādīja, ka ir čempions savā garā.»

Andrē Igudala sērijā vidēji guva 16,3 punktus, izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas un veica 4 rezultatīvas piespēles. Turklāt viņam tika uzticēta «Cavaliers» līdera Lebrona Džeimsa segšana.

«Vienmēr esmu teicis, ka Andrē ir profesionāļu profesionālis,» NBA mājas lapā citēts Dreimonds Grīns, kurš sērijas sestajā mača «Warriors» panākumu kaldināja ar «triple-double» - 16 punkti, 11 atlēkušās bumbas, un veica 10 rezultatīvas piespēles.

«Viņš ir profesionālis un to apliecināja. Tieši tāpēc viņš ir MVP (vērtīgākais spēlētājs) un mēs esam čempioni,» norādīja Grīns.

«Ierobežot Lebronu Džeimsu ir pats grūtākais uzdevums mūsdienu basketbolā. Viņš ar to ticis galā vislabāk no visiem. Viņš ir lielisks cīnītājs un lielisks cilvēks. Igudala parādīja, kā jāspēlē aizsardzībā un ka spēj būt arī rezultatīvs. Šajā spēlē realizēja vairākus svarīgus trīspunktu metienus,» savu padoto paslavēja «Warriors» galvenais treneris Stīvs Kerrs.

Kerrs piecas reizes kļuva par čempionu spēlētāja karjeras laikā. Šī viņam bija debijas sezona trenera statusā.

«Tas bija garš ceļš,» NBA mājas lapā citēts Igudala. «Šī bija lieliska sezona.»

Iepriekšējo reizi «Warriors» par NBA čempionvienību kļuva 1975. gadā, bet «Cavaliers» komanda (dibināta 1970. gadā) savas pastāvēšanas vēsturē titulu nav ieguvusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu