Nosaukts Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Avotnieks

Latvijas sieviešu U-20 basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 12 basketbolistes, kuras nākamā mēneša sākumā Spānijā, Kanāriju salās piedalīsies Eiropas U-20 čempionāta A divīzijas turnīrā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kā pēdējā no sastāva atkritusi Laura Grabe, kura pārbaudes turnīrā atsvaidzinājusi potītes savainojumu.

«Ņemot vērā viņas paredzamo līdzdalību U-18 izlasē, nolēmām ļaut mierīgi izārstēt traumu. Sportiskā ziņā Laura varēja mums palīdzēt, bet šai gadījumā priekšplānā izvirzījām ilgtermiņa intereses,» izteicies Nerips.

Starp potenciālajām līderēm sastāvā nav Kitija Laksa, kura nesen palīdzēja pieaugušo valstsvienībai Eiropas čempionātā, kā arī smagu traumu guvusī vēl viena pieaugušo izlases dalībniece Kate Krēsliņa.

Gatavojoties finālturnīram, latvietes septiņās pārbaudes spēlēs guva trīs uzvaras - dueļos ar Igauniju panākumi tika dalīti uz pusēm, Lietuva divreiz pieveikta, bet pēc tam turnīrā Polijā zaudēts mājiniecēm, Francijai un ASV U-23 studentu komandai «Athletes in Action».

«Pārbaudes spēles parādīja gan mūsu potenciālos trumpjus, gan vājās vietas. Pārliecinājāmies, ka aizsardzībā pat tādas pretinieces kā Francijas izlasi varam noturēt uz 60 punktu robežas,» atzinis Nerips. «Uzbrukumā problēmas ir lielākas, bet katrā spēlē varēja saskatīt rezerves vismaz desmit gūtajiem punktiem, samazinot nepiespiesto kļūdu skaitu, agresīvāk spēlējot pretinieču soda laukumā un ar lielāku pārliecību metot no labām pozīcijām. Ceru, ka savas iespējas pratīsim izmantot tad, kad to visvairāk vajadzēs - spēlēs, kurās izšķirsies komandas liktenis.»

Eiropas čempionāts U-20 izlasēm norisināsies Spānijā no 2. līdz 12.jūlijam. Apakšgrupu turnīrā Latvija spēkosies ar Slovākijas, Francijas un Turcijas vienaudzēm, bet cīņu par godalgām turpinās katras grupas trīs labākās vienības.

Trīs no U-20 izlases spēlētājām māsas Digna un Paula Strautmanes, kā arī Sindija Kudule iekļautas arī starp Latvijas U-18 izlases kandidātēm, kas Eiropas čempionātu aizvadīs jūlija beigās un augusta sākumā.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā atgriezās pēc sezonas pārtraukuma, izcīnot ļoti augsto piekto vietu. Pirms tam - 2005., 2009. un 2010.gadā - Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Kitija Štolce, Anna Buša (abas - «TTT Rīga»), Paula Lūķe («Kolibri»/47.vsk), Arta Frīdenberga (RSU/«Merks»), Paula Strautmane, Digna Strautmane, Sindija Kudule (visas - «TTT Juniores»), Marta Bergmane, Vineta Bīriņa, Ieva Spīgule (visas - Latvijas Universitāte), Elīna Bērziņa («Independence Community College», NCAA), Sigita Džarcāne («Cēsis»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu