Latvijas U-20 basketbolisti pēdējās sekundēs piekāpjas Igaunijas studentu izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 vīriešu basketbola valstsvienība, gatavojoties Eiropas čempionātam, pirmdien Tallinā pārbaudes mača pēdējās sekundēs ar 74:76 (12:15, 22:19, 18:16, 22:26) piekāpās Igaunijas studentu izlasei.

Lai arī mača rezultātu atklāja Latvijas basketbolisti, pirmās ceturtdaļas turpinājumā igauņi izvirzījās vadībā, bet atlikušo ceturksni Latvijas komanda bija iedzinējos. Otrajā ceturtdaļā igauņi bija vadībā pat ar astoņu punktu pārsvaru (24:16), bet puslaika beigās latvieši panāca pretiniekus un cīnījās neizšķirti ar 34:34.

Gandrīz visu nākamo ceturtdaļu vadībā bija jau Latvijas U-20 basketbolisti, beidzot to ar 52:50. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Rolanda Šmita veiksmīgiem metieniem Latvija bija vadībā ar sešu punktu pārsvaru (65:59), bet tad mājinieki panāca neizšķirtu, ko turēja līdz pat spēles pēdējām minūtēm, divas sekundes līdz pamatlaika beigām izraujot uzvaru ar precīzu divpunktu metienu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 14 punktiem bija Dāvis Geks, 13 punktus pievienoja Rihards Lomažs, bet attiecīgi 12 un 11 punktus sameta Šmits un Ervīns Mežnieks.

«Igaunijas studentu izlasē spēlē mazliet pieredzējušāki un fiziski nobriedušāki spēlētāji, tomēr šai ziņā spiedienu izturējām. Kopumā spēles kvalitāte bija tuvāka cerētajai nekā iepriekšējās spēlēs,» pauda Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas basketbolisti realizēja 12 no 30 tālmetieniem.

«Varbūt pārāk aizrāvāmies ar trīspunktu metieniem. Precizitāte nebija slikta, tomēr bija brīži, kad spēlētāji izraudzījās vieglāko risinājumu - tālmetienu -, necenšoties saasināt spēli,» skaidroja galvenais treneris. «Tāpat metām tikai 11 sodus, kas bija par maz.»

«Pēdējās piecās minūtēs pazaudējām uzmanību aizsardzībā. Vairākkārt ļāvām igauņiem ierauties soda laukumā un gūt vieglos punktus no apakšas,» stāstīja Vecvagars. «Noderīga mācība, pēc kuras jāizdara secinājumi jau līdz rītdienas spēlei, kurā kļūdas nevajadzētu atkārtot.»

Latvijas izlase otrdien atkārtoti spēkosies ar Igaunijas vienību, bet 3.jūlijā Lietuvā tiksies ar vietējo U-20 komandu.

Tikmēr Igaunijas studentu izlase gatavojas Dienvidkorejā gaidāmajai pasaules Universiādei.

Kā iepriekš paudis Vecvagars, pēc spēlēm ar Igaunijas studentiem un Lietuvas vienaudžiem tiks nosaukti tie 12 basketbolisti, kuri dosies uz Eiropas čempionātu.

Pirmajā pārbaudes spēlē Latvija ar 46:76 kapitulēja Lietuvas studentu izlasei, bet pēc tam ar 50:63 piekāpās arī vienaudžiem no Lietuvas. Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē U-20 izlase ar 95:43 sagrāva Gruzijas vienaudžus.

Eiropas čempionāts basketbolā U-20 vīriešu izlasēm no 7. līdz 19.jūlijam norisināsies Itālijas pilsētā Linjano, Latvijas pretinieki grupu turnīrā būs Serbijas, Grieķijas, Bulgārijas un Izraēlas basketbolisti. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, divas pārējās cīnīsies par vietas saglabāšanu A līgā.

Tā kā nākamajā gadā U-20 čempionāta dalībnieku skaits atkal tiks samazināts no 20 līdz 16, vietu labāko sabiedrībā zaudēs uzreiz septiņas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu