Muižnieks atgriežas pie BK «Ventspils» stūres

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Speciālists Kārlis Muižnieks ceturtdien oficiāli tika apstiprināts par Latvijas vicečempiones BK «Ventspils» galveno treneri, paziņoja komandas prezidents Aivars Lembergs.

Vienošanās ar 51 gadu veco latvieti parakstīta uz trīs sezonām.

Muižnieks jau bijis BK «Ventspils» galvenais treneris laikā no 2001. gadam līdz 2007. gadam, kopā ar komandu izcīnot piecus Latvijas čempiona titulus, 3.vietu FIBA Čempionu kausā un 3.vietas NEBL un BBL turnīros.
BK «Ventspils» pateicas par sadarbību trenerim Robertam Štelmaheram, ar kuru līgums beidzās 2015. gadā un novēl viņam panākumus un izaugsmi turpmākajā trenera karjerā.

BK «Ventspils» cer, ka sadarbībā ar treneri Kārli Muižnieku izdosies nokomplektēt labu komandu, kas sekmīgi nostartētu nākamajā sezonā un cīnītos par Latvijas čempiona titulu!

Kārļa Muižnieka sadarbība ar BK «Ventspils» aizsākās 1997. gadā, kad viņš pievienojās komandai kā spēlētājs. Pēc divām aizvadītām sezonām BK «Ventspils» sastāvā 1999. gadā Muižnieks kļuva par BK «Ventspils» galvenā trenera Armanda Krauliņa palīgu. Laikā no 2001. līdz 2007. gadam Muižnieks bija BK «Ventspils» galvenais treneris.

2007./2008. gada sezonā Muižnieks bija Rīgas «Barons/LMT» galvenais treneris, jau pirmajā sezonā «Barona» komandu aizvedot līdz FIBA Eirokausa un Latvijas čempionu tituliem.

Ilgu laiku Muižnieks strādāja ārpus Latvijas. 2009. gadā Muižnieks kļuva par galveno treneri savam pirmajam ārzemju klubam un līdz 2012. gadam bija Polijas kluba Sopotas «Trefl» galvenais treneris, 2011./2012. gada sezonā izcīnot sudraba medaļas nacionālajā čempionātā. No 2012. līdz 2013. gadam Muižnieks bija Ukrainas kluba Krivojrogas «Kryvbas Basket» galvenais treneris, savukārt 2013. gada vasarā kļuva par spēcīgākā Ukrainas kluba Južnijas «Himik» galveno treneri, kopā ar šo komandu izcīnot valsts vicečempiona un čempiona titulus.

Kārlis Muižnieks bijis arī Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris divos Eiropas čempionāta finālturnīros – 2005. un 2007. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu