«VEF Rīga» atsakās no iespējas startēt Eiropas kausa izcīņā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VEF

Latvijas basketbola čempionvienība «VEF Rīga» jaunajā sezonā nolēmusi atteikties no iespējas spēlēt Eiropas kausā, piektdien paziņoja kluba pārstāvji.

Lēmums skaidrojams ar to, ka FIBA Europas nodaļai un Eiropas Basketbola līgu apvienībai (ULEB) ir konflikts. Abas organizācijas piedāvā spēlēt savos turnīros, taču «VEF Rīga» nolēmusi piedalīties tikai Latvijas Basketbola līgā (LBL) un VTB vienotajā līgā.

Kluba prezidents Māris Martinsons norādīja , ka par budžetu un spēlētāju komplektāciju runās vēlāk, jo komandas jaunais galvenais treneris Karloss Frade Rīgā ir tikai otro dienu un tikai piektdien pirmo reizi tiksies ar spēlētājiem. Viņš uzsvēra, ka «VEF Rīga» turpinās iet ceļu komandā iesaistot gados jaunos Latvijas spēlētājus.

Viņš piebilda, ka treneris Frade ir guvis pieredzi darbā ar gados jauniem spēlētājiem ne tikai Eiropā, bet arī NBA.

«Astoņu gadu laikā «VEF Rīga» ir izveidojis platformu jaunajiem spēlētājiem. Nav noslēpums, ka budžetā nevaram konkurēt ar grandiem,» sacīja Martinsons.

Jūlijā plānota VTB valdes sēde, kurā spriedīs par sezonas izspēles sistēmu. LBL «VEF Rīga» plāno spēlēt vismaz divus apļus.

«VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups norādīja, ka piedalīšanās Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā netiek izskatīta.

Jaunais galvenais treneris Frade pateicās klubam par doto iespēju. «Visā Eiropā Latvijas basketbola tradīcijas ir labi zināmas. Arī spēlētāji un treneri,» viņš teica.

Treneris vēlas komandā spēlētājus, kuriem ir vēlme spēlēt tieši VEF, kuri izsalkuši pēc panākumiem un cītīgi trenēties.

Galvenais mērķis ir Latvijas jauno spēlētāju izaugsme un komandas attīstība sezonas laikā. VTB un LBL ir liels izaicinājums. Panākumi būs atkarīgi no komandas komplektācijas.

Jaunups norādīja, ka nav vēl izlemts ar cik ārzemju spēlētājiem komanda sāks sezonu. Kluba stratēģija paliek nemainīga. Komandai vēlams būt pēc iespējas latviskākai.

Frade līdz šim strādājis ar Spānijas jauniešu izlasi, piecus gadus bijis iesaistīts darbā Nacionālajā basketbola asociācijās (NBA), ir pieredze galvenā trenera amatā Eiropas kausa sacensībās spēlējošā klubā «Alba Fehervar» (Ungārija).

Jau ziņots, ka «VEF Rīga» bijušais galvenais treneris Nikolajs Mazurs kļuvis par Maskavas «Dinamo» galveno treneri.

34 gadus vecais Mazurs astoņas sezonas pavadīja «VEF Rīga» komandā. Pirmās septiņas viņš bija galvenā trenera asistents Valdim Valteram, kā arī lietuviešiem Rimam Kurtinaitim un Ramūnam Butautam, bet aizvadītaja sezonā debitēja galvenā trenera amatā.

«VEF Rīga» šosezon LBL fināla sērijā ar 4:2 uzveica BK «Ventspils,» izcīnot ceturto Latvijas čempiona titulu pēdējo piecu gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu