Nerips: Neteikšu, ka spēle bija skaista, bet rezultāts gan

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips pēc izcīnītās uzvaras (49:46) Eiropas čempionāta (EČ) otrā posma pirmajā spēlē pār Krievijas vienaudzēm izteicās, ka šādi panākumi ļauj noticēt sev.

«Spēles sākumā no mūsu centra spēlētājām prasījām aktivitāti uzbrukumā un plāniņš nostrādāja. Izvirzījāmies vadībā, radījām zināmas galvassāpes pretinieču aizsardzībai un neļāvām Krievijas komandai droši saņemt iniciatīvu, kas viņām palīdzētu atraisīties un izmantot visu potenciālu,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Nerips.

«Protams, bez kritumiem neiztikām,» viņš sacīja.

E grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, divas vājākās cīnīsies par 9.-16. vietu, «mazajā» ceturtdaļfinālā sacenšoties ar kādu no komandām, kas pirmajā posmā grupā palika 4. vietā savās grupās un otrajā posmā, spēlējot G grupā, noskaidro rangu tabulu.

«Neteikšu, ka spēle bija skaista, bet rezultāts gan tāds ir. Pirmkārt, uzlabojusies mūsu bilance tabulā un izredzes cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Otrkārt, ar gribasspēku izcīnītas uzvaras palīdz noticēt sev un veiksmīgāk aizvadīt nākamos mačus.

Otrdien un trešdien mūs gaida neparocīgas pretinieces. Gan Vācijas, gan Polijas komanda bieži izmato agresīvu segšanu pa visu laukumu, bet uzbrukumā spēlē ātri un daudzveidīgi. Iespējams, vajadzēs cīņā iesaistīt plašāku spēlētāju loku,» norādīja Nerips.

Pēdējos mačos uzbrukumā līderes lomu uzņēmusies Paula Strautmane, kura veiksmīgi ieņem pozīciju un izmanto savas priekšrocības.

Otrdien Latvijas basketbolistēm plkst. 22:45 spēle ar Vāciju, trešdien plkst. 20:30 ar Poliju.

Situācija E grupā: Francija 3-0, Krievija 2-1, Polija 1-1, Slovākija 1-1, Latvija 0-2, Vācija 0-3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu