Jānis Gailītis: U-18 basketbolisti var spēlēt labāk

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas U-18 basketbolistu izlase var spēlēt labāk, uzskata tās galvenais treneris Jānis Gailītis pēc sestdien Eiropas čempionāta (EČ) spēlē Grieķijas pilsētā Volosā piedzīvotā zaudējuma ar 76:84, kas gan neliedza komandai iekļūt nākamajā kārtā, lai cīnītos par augstākajām vietām, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija.

«Vācijas komandai likme bija ļoti augsta, jo zaudējuma gadījumā viņi paliktu pēdējie grupā. Taču arī mums iznākums nebija vienaldzīgs, jo uzvara pavērtu labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Spēlētāji to zināja un saprata, tāpēc nedomāju, ka pie vainas ir nepietiekama noskaņošanās,» vēlāk sacīja Gailītis.

«Iespējams, brīžiem izskatījās, ka spēlējam haotiski, tomēr rezultāta starpību izdevās sadeldēt. Par sniegumu otrajā puslaikā nebija jākaunas. Nepadevāmies, parādījām raksturu. Nebija bezcerības. Bet – ar parādīto sniegumu nepietika, lai izrautu uzvaru, tātad noteikti ir iespējas nospēlēt labāk. Gan katram atsevišķi, gan visai komandai. Ceru, ka to izdarīsim čempionāta turpinājumā,» pauda treneris..

«Otro posmu sākam ar diviem zaudējumiem, tomēr situācija nav bezcerīga. Piemēram, Spānijas komandai pret mums nebūs tāda auguma pārsvara, kāds bija serbiem un vāciešiem, kā arī būs frančiem. Tātad spēle būs pavisam savādāka. Gatavosimies un cīnīsimies,» sola Gailītis.

Latvija, kas savā B grupā ieņēma trešo vietu un otro posmu sāks ar diviem zaudējumiem, pirmdien spēlēs ar A grupas labāko komandu Franciju (2-0), otrdien ar Čehiju (0-2), trešdien ar Spāniju (1-1). E grupas četras labākās komandas turpinās cīņu par vietu astoņniekā, divas pārējās – par 9.-16. vietu.

Trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām, bet grupas 4.vietas ieguvēji spēlēs par 9.vietu čempionāta kopvērtējumā un vietas saglabāšanu augstākajā jeb A divīzijā. Latvijas U-18 izlasi gaida cīņas ar Francijas, Čehijas un Spānijas vienaudžiem. Otro grupu kārtu Latvija sāks ar diviem zaudējumiem, kas nāks līdzi par spēlēm ar Serbiju un Vāciju.

EČ piedalās 16 komandas, no kurām trīs vājākās atstās augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu