U-18 basketbolisti sagrauj Čehiju, taču zaudē cerības uz EČ ceturtdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase Grieķijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma otrajā cīņā otrdien ar 92:56 (14:18, 22:8, 20:18, 36:12) uzvarēja Čehijas komandu, taču pēc pārējo apakšgrupas dienas maču rezultātiem zaudēja cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

(Papildināts viss teksts.)

Kaut otrās ceturtdaļas sākumā Latvija nokļuva iedzinējos ar 14:22, turpinājumā tā veica lielu izrāvienu un pēc puslaika jau bija priekšā ar 36:26. Trešajā ceturtdaļā tuvāk par desmit punktiem čehi pietuvojās vien īslaicīgi, bet ceturtajā spēles daļā Latvijas juniori pilnībā dominēja un svinēja panākumu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 22 punktiem bija Verners Kohs, kuram ar 11 punktiem un septiņām bumbām zem groziem piebalsoja Zigmārs Raimo, bet desmit punktus pievienoja Kristers Zoriks.

«Uzvaras atslēgu, kā parasti, meklējām aizsardzībā. Pašā sākumā kaut kas neizdevās gluži tā, kā gribējām. Ielaidām kādu punktu ātrajos uzbrukumos, dažās epizodēs zaudējām divcīņās, savu reizi čehiem iekrita metieni no grūtām pozīcijām,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē U-18 izlases galvenā trenera Jāņa Gailīša izteikumus. «Savukārt pašiem gadījās grūti izskaidrojamas kļūdas. Tomēr, sākot ar otrās ceturtdaļas vidu, pārņēmām iniciatīvu. Čehi aizsardzībā sedza zonu, provocējot mūs daudz uzbrukt no tālienes. Labprāt to izmantojām, un par precizitāti šodien grēks sūdzēties (visā spēlē 16/35).»

«Tāds ir junioru basketbols. Vakar pret frančiem īsi pirms pārtraukuma bija tikai mīnus 4, bet otrā puslaika sākumā «salūzām» un piedzīvojām sagrāvi. Šodien spējām salauzt pretiniekus,» stāstīja treneris. «Lai būtu stabilitāte, jāuzkrāj pieredze, ko arī darām. Piemēram, mūsu pamatcentram Kārlim Šiliņam šis ir pirmais Eiropas čempionāts, un tas jūtams dažādos sīkumos - kļūdās, nevajadzīgās piezīmēs. Taču šī skola būs ļoti noderīga.»

«Patīkami, ka Verners Kohs izvirzījies par vienu no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem, taču mani vairāk par viņa gūtajiem punktiem priecē Vernera spēja nospēlēt komandas interesēs, dodot savu pienesumu arī aizsardzībā, cīņasgara uzturēšanā. Vēl gan priekšā daudz spēļu, un svarīgi snieguma kvalitāti saglabāt līdz pašām turnīra beigām,» pauda Gailītis.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei ne tikai trešdien otrā posma noslēdzošajā spēlē bija jāuzvar Spānijas vienaudži, bet arī bija jācer, ka otrdienas vakarā spāņi piekāpsies Vācijai vai Serbija atlikušajos dueļos zaudēs gan Francijai, gan Čehijai. Tomēr otrdien uzvaras izcīnīja gan Spānijas, gan Serbijas basketbolisti, tādējādi atņemot Latvijas jaunajiem basketbolistiem cerības iekļūt nākamajā sacensību kārtā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Eiropas čempionātā

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Sporta skola
Kristers Zoriks1.190BJBS Rīga/DSN
Renārs Birkāns1.184BJBS Rīga/DSN
Žanis Jankovskis1./2.186Ventspils - VEF skola
Dāvis Gūtmanis1./2.192Saldus
Džeiks Krūmiņš2./3.195Ķeizarmežs-Spānija
Arnolds Krauklis2./3.192BJBS Rīga/Rīdzene
Eduards Hāzners2./3.192VEF skola
Verners Kohs4.206Ventspils - VEF skola
Roberts Blumbergs4.203Ventspils-Vācija
Zigmārs Raimo4./5.200Madona-VEF skola
Kārlis Šiliņš5.211VEF skola
Mārcis Saulītis5.207BJBS Rīga/DSN

Ar vienu uzvaru trijās spēlēs bija pietiekami, lai Latvija sasniegtu Eiropas čempionāta otro posmu, tomēr uz to tā nepaņēma līdzi nevienu uzvaru.

Savukārt otro posmu Latvija sāka ar zaudējumu 62:91 Francijai.

Tikmēr Čehijas basketbolisti čempionātu sāka ar uzvaru 68:65 pār Ukrainu, bet turpinājumā tika piedzīvoti divi zaudējumi. Vispirms čehi ar 38:75 kapitulēja Francijai, bet pirmais posms tika noslēgts ar zaudējumu 49:61 Spānijai.

Tāpat kā Latvija, arī Čehija otro posmu sāka ar pārliecinošu zaudējumu, ar 47:74 piekāpjoties Vācijai.

E grupas kopvērtējumā pirms pēdējās kārtas pa trim uzvarām četros mačos ir Francijai, Vācijai un Spānijai, kamēr divi panākumi Serbijas kontā. Latvijai ir viens panākums, tomēr tā Serbijai zaudēja savstarpējā spēlē un vairs nevar apsteigt, bet Čehijas komanda piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Otrajā posmā trīs B grupas spēcīgākās komandas tiekas ar A grupas labākajām vienībām Franciju, Spāniju un Čehiju. Turpinājumā četras šīs grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas spēlēs ar pirmā posma ceturto vietu ieguvējām par 9.-16.vietu turnīrā. Trim vājākajām komandām augstākā divīzija būs jāpamet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu