«TTT Rīga» piedalīsies jaunizveidotajā Austrumeiropas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempione «TTT Rīga» un vēl septiņas komandas nākamajā sezonā piedalīsies jaunizveidotā čempionātā - Austrumeiropas sieviešu basketbola līgā (EEWBL).

Kopā ar «TTT Rīga» sacensībās piedalīsies arī Kazahstānas komanda Astanas «Tigers», Polijas klubs «Gdynia», lietuviešu vienība Viļņas «Kibirkstis», Igaunijas komanda Tallinas 1182 un trīs Baltkrievijas klubi - Minskas «Horizont», Minskas «Cmoki» un Grodņas «Olimpija».

Čempionāta izspēle norisināsies komandu sabraukumos. Kopā būs trīs šādi posmi, bet turnīrs noslēgsies ar «Final Four» sacensībām, kur piedalīsies četras labākās līgas komandas.

Pirmais sacensību posms no 25. līdz 27. septembrim norisināsies Rīgā. Otrais posms no 28. līdz 29. novembrim notiks divās pilsētās - Grodņā un Viļņā, bet noslēdzošais sabraukums Gdiņā un Tallinā norisināsies nākamā gada 9. un 10. janvārī. Finālčetrinieka sacensības atgriezīsies pirmā posma mājvietā - Rīgā. Tas paredzēts no 15. līdz 17.aprīlim.

Tāpat «TTT Rīga» nolēmusi nākamajā sezonā atgriezties Eirokausos un startēt Eiropas kausa izcīņā. Kvalifikācijas pirmajā kārtā tā tiksies ar Austrijas čempionvienību Vīnes «Flying Foxes». Uzvaras gadījumā FIBA Eiropas kausa B grupā Latvijas vienība spēkosies ar Maskavas «Dinamo» (Krievija), «Udominante» (Zviedrija) un «Ordu Sportif» (Turcija).

Jūlija vidū «TTT Rīga» pagarināja līgumus ar izlases spēlētājām centra uzbrucēju Zentu Meļņiku un aizsardzi Ievu Krastiņu, taču šīs nedēļas sākumā tika pagarināta sadarbība arī ar Andu Eibeli, Ievu Kūlīti, Baibu Eglīti un Rūtu Veideri.

Tāpat vienība nedēļas sākumā panāca vienošanos ar Lieni Priedi, kura pagājušo sezonu noslēdza Vācijas čempionātā.

Pagājušajā sezonā «TTT Rīga» kļuva ne tikai par Latvijas čempioni, bet bija labākā arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu