Kurucs: «Barcelona» komandā viss būs atkarīgs no manis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe f64

Latvijas talantīgajam basketbolistam Rodionam Kurucam, kurš uz četrām sezonām pievienojies titulētajam Spānijas klubam «Barcelona», komandas treniņnometne sāksies 16.augustā, sarunā ar aģentūru BNS ceturtdien pastāstīja spēlētājs.

Kurucs šobrīd atrodas dzimtajā pilsētā Cēsīs, kur basketbolists pavada laiku kopā ar ģimeni. Viņš pastāstīja, ka šobrīd vairāk atpūšas, taču trenēties sāks 4.augustā, lai gatavotos «Barcelona» komandas treniņnometni.

Jūlija sākumā Kurucs bija devies uz Spāniju, kur «Barcelona» klubā izgāja medicīniskās pārbaudes, bet oficiāls līgums ar bijušo «VEF Rīga» spēlētāju tika noslēgts pagājušajā nedēļā.

Kurucs atzina, ka «Barcelona» kluba interese par viņu parādījās maijā «Adidas Next Generation» jeb jauniešu Eirolīgas finālturnīrā Madridē, kur «VEF Rīga» sistēmas U-18 jauniešu komandas rindās basketbolists trīs mačos vidēji spēlē guva 15,7 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

«Barcelona» ir viens no titulētākajiem klubiem Eiropā. 15 reizes tam izdevies uzvarēt Spānijas čempionātā, kā arī izcīnīti divi Eirolīgas tituli.

Kurucs uzskata, ka svarīgi būs sevi pierādīt treniņos, lai jau nākamajā sezonā varētu debitēt lielās komandas sastāvā. «Tas būs atkarīgs no manis, kā es sevi parādīšu, ko par mani padomās treneri. Viņi skatīsies, kā trenējos, ko varu, vai es to gribu. Tad viņi secinās,» sacīja basketbolists.

17 gadus vecais basketbolists līdz šim mācījās Rīgas 49. vidusskolā. Kurucs šobrīd vēl nezina, kurā skolā viņš turpinās mācīties, taču noteikti tas notiks tālmācībā. Pēc tam basketbolists plāno mācīties arī Spānijā kādā universitātē.

«VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups iepriekš jau norādīja, ka Kuruca pāreja uz Spānijas klubu būs «finansiāli patīkama», jo «Barcelona» ir jāmaksā līguma izpirkums. «VEF Rīga» ar Kurucu pērn martā noslēdza līgumu uz četrām sezonām.

Aizvadītajā sezonā Kurucs pamatā spēlēja Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijā «VEF skola» komandā, kuras sastāvā 13 spēlēs vidēji mačā guva 10,8 punktus, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles.

«VEF Rīga» sastāvā Kurucs izgāja laukumā četrās VTB Vienotās līgas spēlēs, kā arī pa vienai spēlei Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, Eiropas kausa izcīņā un Latvijas Basketbola līgā 1.divīzijā.

Ražīgākā spēle «VEF Rīga» sastāvā Kurucam bija Lāčplēša dienas, 11.novembra, Eiropas kausa mačā pret Ļubļanas «Union Olimpija», kurā viņš septiņās minūtēs iemeta septiņus punktus.

Latvijas kadetu izlases sastāvā Kurucs pērn izcīnīja sudraba medaļu Eiropas U-16 čempionātā un iekļuva turnīra Zvaigžņu piecniekā.

2,06 metrus garais Kurucs pērn novembrī ieguva 2014.gada Latvijas Basketbola savienības balvu nominācijā «Gada cerība».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu