Porziņģis oficiāli noslēdzis līgumu ar «Knicks»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis oficiāli noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Ņujorkas «Knicks», pavēstījusi vienība.

(Pievienota 4.-6., 8.rindkopa.)

Šī gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģis tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru. Izvēlēšanās pirmajā kārtā spēlētājam garantē automātisku līgumu, tomēr pirms tam bija jāizpērk Porziņģa līgums no Spānijas čempionāta komandas «Sevilla», ko turklāt daļēji spēlētājam nācās veikt par savu naudu.

Tāpat «Knicks» noslēgusi līgumu arī ar Džerianu Grāntu, kurš arī šogad tika izvēlēts drafta pirmajā kārtā.

Visiem pirmajā kārtā izvēlētajiem spēlētājiem ir garantēti divu gadu līgumi ar iespēju tos pagarināt uz trešo un ceturto sezonu. Iepriekš Ziemeļamerikas mediji bija aprēķinājuši, ka ar pirmo numuru izvēlētais Karls Entonijs Taunss no Minesotas «Timberwolves» komandas pirmajās divās sezonās garantējis sev vairāk nekā 11,6 miljonus dolāru (10,5 miljonus eiro), bet Porziņģim pienāksies aptuveni 8,5 miljoni dolāru (7,7 miljoni eiro). Savukārt, piemēram, Grānts saņems «vien» 3,2 miljonus dolāru (2,9 miljonus eiro).

Ja Porziņģis vēlāk pagarinās vienošanos arī par trešo un ceturto sezonu, viņš kopā saņems ap 18,6 miljoniem dolāru (16,8 miljonus eiro). Līgumu uz trešo sezonu «Knicks» vienpusēji varēs pagarināt līdz 2016.gada 31.oktobrim, bet uz ceturto - pēc otrās Porziņģa sezonas.

Iepriekš ziņots, ka līgumā ar «Sevilla» izpirkuma summa ir gandrīz miljona dolāru apmērā. Pēc NBA notikumiem šosezon klubi izpirkumos var maksāt līdz 625 000 dolāru, bet pārējā summa tiks atskaitīta no spēlētāja algas.

Šomēnes Porziņģis piedalījās Vasaras līgā Lasvegasā, kur četrās spēlēs caurmērā izcēlās ar 10,5 punktiem, 3,3 atlēkušajām bumbām un 1,8 bloķētiem metieniem.

Iepriekš, pārstāvot «Sevilla» komandu, viņš Spānijas čempionātā aizvadīja 75 spēles, vidēji gūstot 8,1 punktu. Tāpat Porziņģis savāca vidēji 9,9 punktus Eiropas kausa turnīrā.

Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu